saffransskorpor

Alldeles underbart gott, speciellt med chokladbitarna.

Ingredienser

2 dl socker                    
120 g sötmandel
2 st ägg
1 g saffran
1 tsk salt                              
5 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver                   
100 g grovhackad mörk choklad

Till pensling
äggvita från 1 ägg


Gör så här

1. Mal en tredjedel av mandeln fint och hacka resten mycket grovt.

2. Blanda mandel, ägg, socker och salt.

3. Tillsätt 3 dl av vetemjölet blandat med bakpulvret, därefter den lätt mjölade chokladen.

4. Blanda ner resten av mjölet lite i taget. Passa så att det inte blir för mycket mjöl.

5. Rulla ut längder som läggs på smord plåt.

6. Pensla dem med äggvita.

7. Grädda i 180 grader i 15-20 minuter.

8. Skär längderna i skorpsnittar och torka dem i 100 grader i ca 30-40 min.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0