jag cyklar i kristianstad



Jag cyklar mycket och ganska långt, en halv mil om dagen minst. Cykla är frihet.



Ska cykla ner till centrum och köpa en fin födelsedagspresent till mamma som fyller år imorgon.



Sen sätter jag mig på tåget till Växjö och vinkar hejdå till vattentornet och säger "vi ses snart igen betongklumpen".

PREMIÄR!!

Jesus Christ Superstar har premiär, idag och jag är inte där. Fy skam på mig.

http://www.vadstenabuss.se/Resor/Bilder/JesusChristSuperstar.jpg
Bilden är hämtad från: http://www.vadstenabuss.se/Resor/Bilder/JesusChristSuperstar.jpg

jag tycker om att komma hem


Skönt att det är sista dagen på praktiken imorgon.
Ser fram emot att ta tåget hem imorgon och spendera hela min helg där.
Jag tycker väldigt mycket om att komma hem.

regnrusk = mys

Tog cyklen till ICA och oj vad regnigt det var. Ochäven små snöflingor i form av slask kastades in i mina ögon. Inhandlade lite mys, vilket innefattar choklad och melon.



Regnet och blåsten får fart i människor, för alla skyndar undan alla vindkast som är fulla av regndroppar. Kalla regndroppar. Men jag kan tycka att det får en att känna sig levande, att få hårda slag i ansiktet får mig att leva lite extra.



Nu ska jag lyssna på Lambretta, dricka varm chokladmjök och må bra.


premiär imorgon för jesus chris superstar

Imorgon är det premiär på Malmöoperan med Ola Salo. Vilken premiär det kommer bli! Önskar att jag kunde se den.

http://www.gylleneskor.se/files/imagecache/default-large/files/article/410olasalo.jpg

Bilden är hämtad från: http://www.gylleneskor.se/files/imagecache/default-large/files/article/410olasalo.jpg

porcelain and the tramps - transparent


"du är misslyckad"

jag frågar och hon svarar med en enorm besvikelse och arrgogas, "kan du inget eller?".
jag är känslig. hennes tonläge gör att jag vill gå in på toaletten och gömma mig.



jag frågar igen och får samma tonläge tillbaka.
- "du får väl tänka lite själv nån gång"
gråter kryper i halsen .
men jag kör på och kan tydligen inte så mycket.



vi gör alla tårtor/bakesler på ett sätt och helt plötsligt får jag mer frihet. hur fan ska jag veta när jag kan göra dem hur jag vill? när ska jag veta? bara göra det och sen suckar du hopplöst och säger "du har ju gjort fel, vad sa jag nyss till dig?".
blir man förvirrad, ja en aning faktiskt.

jag vågar ju knappt fråga ett par gånger för mycket längre, i rädsla mot att jag ska få den där rösten som ständigt tycker att jag inte förstår nånting och gör allt fel. rösten inefattar också en dold ton av "du är misslyckad".



vet inte om jag är för känslig som tar åt mig. det är inte roligt. jag har gråtit av mig en skvätt nu. jag vill inte ses som svag, alla kanske är det, men en del kan liksom ta det med en klackspark, för mig tar det ett litet tag att bearbeta det. för jag vet ju innerst inne att jag är mänsklig och kan göra fel, och att jag verkligen inte behöver suga åt mig hennes meningar som en svamp. 

PS. sov dåligt inatt och vaknade ganska många gånger plus att jag höll på att försova mig.

sov gott

nu ska jag sova iallafall. upp tidigt imorgon och jobba.


http://i38.photobucket.com/albums/e121/nanathea/garfield.jpg


Bilden är hämtad från: http://i38.photobucket.com/albums/e121/nanathea/garfield.jpg 

cupcakes med baileys och dumle


12 st/plåt - Källa: Ingrid Eriksson (http://www.dagensmuffin.se ) | Foto: Ingrid Eriksson


Ingredienser:                                                                           Frosting:                                                          
3 ägg                                       3 1/2 dl mjöl                            200 g Philadelphiaost                                   
2 1/2 dl socker                     2 tsk bakpulver                      5 dl florsocker (om inte, rejält
1 tsk vaniljsocker                1 kryddmått salt                    mycket mer när man tillsätter
100 g smör                           4-5 msk Baileys                      Baileys)
1 dl mjölk                               1 påse Dumle                         1-2 msk Baileys (prova dig fram)


Dekoration:
Färska delade jordgubbar
Crunchy strössel

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken i det varma smöret. Häll detta över äggen och sockret. Blanda i mjöl, bakpulver och salt. Blanda lätt. Rör i likören. Använd en muffinsform (finns på Rusta för 39 kr) och sätt muffinsformar i. Detta för att cupcaksen ska bli höga och fina och inte flyta ut. Muffinsformar att sätta i finns på Rusta (vita med små rosor på) för 10 kr en hel förpackning.

Innan du sätter in dem i ugnen lägg ner en dumle i varje form.

Grädda i 175°C i ca 20 min tills de ser lätt gyllenbruna ut i färgen. Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering.

Bred på forstingen, gör de lätt toppiga. Frostingen ska vara som mjukt smör i konsistensen. Absolut inte rinnigt!! Sätt i mer florsocker om det behövs. Här måste du själv känna av så att det blir lagomt. Likören späder ju flrosockret rätt rejält. Lägg på en delad jordgubbe och strö över strösslet.

moneybrother - reconsider me


euforiskutt

Bestämde mig för att gå ut i den stickiga kylan, men jag valde att lämna vantarna hemma. Just för att känna hur kallt det är och se hur händerna kyls ner.




Det var mycket underbara färger och dofter. Doften av nyfallna äpplen, som så sant hör hösten till. Men om jag ändå kunde beskriva den otroligt mysiga doft som träffade min näsa en stund senar, som genast fick spaning och ville dofta upp den. Kan inte förklara doften, men det var som om någon grillade eller mer eldade.



Doften drev hela min kropp till ett litet euforiskutt, för det var så underbart. Och alla färgerna. Så ut med er och spetsa ögon och näsa.

ola salo om jesus christ superstar


the ark - vinnare i the band-tävlingen


Smålandsposten har haft en tävling där man fått rösta på olika band från Kronobergs län. Och vinnarna blev inte oväntat nog The Ark. Som är ett underbart band enligt mig iallafall. De betyder mycket. Här ovan är ett klipp från när Smålandsposten åkte ner till Malmö och delade ut titeln och priset till dem.

Motiveringen till varför de blev "The Band":
The Ark blir Kronobergs bästa band genom tiderna för att de så konsekvent genom sin över 16 år långa karriär varit något alldeles eget. Redan när de bildades sommaren 1991 hade de siktet inställt mot de stora arenorna. Deras talang, begåvning, envishet och sammanhållning som grupp gjorde att de höll ut de nio år det tog att slutligen slå igenom i Sverige med brottarhiten It takes a fool to remain sane.

The Ark är det band från Kronoberg som blivit mest känt och som också gett oss de mest självklara melodierna, de mest vågade sanningarna och de galnaste konserterna. De får också priset som Kronobergs bästa band för att ha en frontfigur som var en stjärna redan i Uffes källare, på Nisses fik, på Elvagården, i Katedralskolans aula och på Uråsafestivalen.

The Ark har lyckats kombinera den mest fantastiska popmusik med såväl manifest som framgång och folklighet. För en hel generation tonåringar har de erbjudit tröst och hopp om att det är okej att vara precis just som man är. För hela svenska folket gjorde de Melodifestivalen 2007 till en lite roligare historia genom att gå och vinna alltihop med The worrying kind.

The Ark har fyra album, en rad hitsinglar och framgångsrika turnéer både i Sverige och utomlands bakom sig. Framför allt har de varit sin ursprungliga idé trogen - att erbjuda glädje på sin ark i den yttersta tiden. Därför ser vi dem som synnerligen värdiga mottagare av titeln The Band - Kronobergs bästa band genom tiderna.

värme


tomatsoppa med spagettiringar

Det känns som att jag inte har så mycket att skriva om praktiken idag. Jag gjorde som sagt, tårtor och även pumpatårtor. Sen har jag också gjort cheesecake med smak av äppel och kanel. Mumsigt! Slutade lite tidigare idag så jag tog en sväng på stan för att hitta en present till mamma som fyller 45 på lördag och hon ska ha storfest. Men jag cyklade hem tomhänt. Har faktiskt ingen aning om vad jag ska ge henne. Någon som har tips?

Åt precis en god tomatsopppa med spagettiringar, mätt och belåten är jag nu.
Behöver byta strumpor, för de luktar verkligen inte gott efter en hel dag i ett par tofflor..

varför vill de skjuta barack obama?

Jag hörde på radion tidigare idag att FBI hade tagit två nynazister, 18 och 21 år gamla som hade planerat att först råna en vapenbutik, åka till en skola och skjuta de svarta eleverna och sedan skjuta USA's presidentkandidat Barack Obama.Tidigare i veckan gick jag faktiskt och tänkte på att, någon kommer säkert skjuta honom. Med tanke på att han känns som en uppriktig och intressant politiker, som fått mycket fin och bra publicitet. Jag fick en känsla av att han var en sådan någon skulle vilja skjuta. Hemskt egentligen. Tänk på egentligen hur många  som har blivit mördade för att de stått för sina åsikter och varit drivande. Anna Lindh, John F. Kennedy, Marin Luther King (bara för att nämna några).

Alla dessa bra människor, som påverkar och är drivande, blir mördade.. Varför? Vem är det inte som klarar av dem?


Bilden är hämtad från:
http://whoisbarackobama.name/who-is-barack-obama.jpg

elvis - the comic


Strippen är hämtad från: http://www.elivsthecomic.com

spöklikt

Hej! Idag har jag haft ännu en bra dag på praktiken och fick också veta att jag kommer få VG för de sex veckorna jag har varit ute nu. Kul kul! Har idag gjort kladdkakor (mmmm... en favorit), princesstårtor, bakelser, chokladbollar (hur många som helst!!) och sen gjorde jag också spökbakelser. Snart Halloween, eller? Jag antar det med tanke på att många snackar om det i tidningar. Hehe. Inte lätt att hålla koll på allt.

Var ute och gick för en stund sen, alldeles underbart skönt kyligt ute. Så att det börjar sticka lite smått om kinderna så de sedan blir rosenröda.

Fick även en ganska bra idé på en novell. Ska nog börja skrida den till verket redan nu tror jag.

drömmen om paris

Jag sitter och tittar på resebolagens sidor och drömmer om att jag beställer en resa till Paris för mig och min älskling. Jag drömmer om att Calle och jag firar vår tre-års dag i staden som står för sprudlar av romantik. Jag drömmer, jag önskar och jag vill..

http://www.destinationdesktops.com/data/media/15/Dusk_Before_Dawn_Paris_France.jpg

Bilden är hämtad från: http://www.destinationdesktops.com/data/media/15/Dusk_Before_Dawn_Paris_France.jpg

auoch!



En rolig skadeglädje-video piggar för det mesta upp.

kort

En bra dag på praktiken.

En bra dag i övrigt också.

Förutom att det är äckliga killar vid industrilokalerna. Får nog börja gå där efter kl 16 då de slutat jobba.

Tittar på Spiderman 2 nu.

Idag är jag kortfattad.

om åtta timmar. . då jävlar!

Då kommer jag att springa till Calle och kasta mig in i hans varma, mjuka, trygga famn och pussa hela honom. Ska bli så underbart.

Dagen på praktiken har varit mycket bra. Gjorde mest tårtor och lite småkakor idag.

Nu har jag precis duschat och lotionerat in mig så jag ska vara mjuk-mjuk. Snart är det dags att käka något och sen slänga in första omgången med tvätt. Sen bär det av hemåt.

15.50

Imorgon tar jag tåget 15.50 hem hem hem till min familj och till min underbaraste älskling Calle. Fan vad jag har saknat honom! Förstår knappt att jag klarat mig utan honom i snart tre veckor. Jag kommer inte släppa honom en sekund när jag famnar om honom. Han är för jävla bäst min Calle.

ruccolapaj med soltorkade tomater

Jag älskar pajer! Man kan göra precis vad man vill och hur man vill (nästan). Här är en av mina favoritpajer och jag har förstått tjusningen med soltorkade tomater nu också.


Ingredienser (4-6 p)

2,5 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt

Fyllning:
3 vitlöksklyftor
150 g ruccolasallad
100 g marinerade, soltorkade tomater
smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl Arlaköket vispgrädde
2 ägg
1 dl Riven gratängost
 

Gör så här

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.



Receptet och bilden är hämtat från:
http://www4.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14454

bye bye baby

Det var en bra dag på praktiken. Allt flöt på som det skulle. Skönt, och imorgon ska jag åka hem till Tingsryd. Här är en låt med Bay City Rollers som jag gillar. Riktigt jävla bra 70-tal!


band of horses - funeral


viktor och rolf - flowerbomb

Provade den här gudomliga parfymen i Tyskland. Men jag hann aldrig köpa den. Och denna ville jag verkligen ha, så jag hittade den på http://www.shopping4net.com och beställde den med en gång. Längtar redan efter den!

http://www.vonmaur.com/SiteContent/images/ViktorRolfIMAGE4.jpg
Bilden är hämtad från: http://www.vonmaur.com/SiteContent/images/ViktorRolfIMAGE4.jpg

196 mil i en buss

De flesta tänker väl på sprit om man säger att man ska till Tyskland. Men jag hade ett helt annat mål, nämligen IKA International Culinary Olympics i Erfurt.

Jag började resan med klassen från Kristianstad i en buss som skulle ta oss ner. Folket var pratglada, vi hade ju inte setts på länge, men efter ett tag avtog snacket och folk började somna till. Sen satte någon på filmen Kill Bill, ett bra val tyckte jag så jag följde den med spänning. Sen när den var slut sattes sedan Kill Bill 2 igång och det var intressant, sen därefter blev det en film som hette En häxa i familjen (inte alls intressant). Det finns inte så mycket att skriva mer om en bussresa, som ska gå 10 timmar i 83 mil. Man sover, äter, dricker, pratar, har kissepauser, matpauser, filmvisning, löser soduko/korsord, läser tidningar, lyssnar på mp3 spelaren, läser /skickar sms, tar kort, försöker sitta bekvämt när det gått 6 timmar av resan, börjar få ont i ryggen, spelar spel på mobilen, stänger av mp3 (spara batteriet). Tiden gick, ibland fort, ibland mindre fort. Men tillslut var vi framme i Erfurt och vid hotellet, alla sa "äntligen!", men nej, det var fel hotell. Bankens också. Kordinerade om adressen och tillslut kom vi till RÄTT hotell (de hette samma sak, men låg på olika ställen).

Klockan var nu 19, tror jag och alla var ju trötta och slitna efter en så lång tid på bussen. Okej, vi åkte färja i en timme faktiskt, ganska skönt. Så det var egentligen bara att checka in och gå och leta upp något ställe att äta på. Vi hittade en fin restaurand som hette Cafe del Sol. Det blev många skratt och mycket god mat i härligt sällskap! Klockan närmade sig 23 och vi började gå mot hotellt för att gå och lägga oss.

Och dagen efter var det en god frukost och sen var klockan 9.30 och vi begav oss av med bussen till mässan och Mat-OS. Min lärare och hennes lag var med och tävlade också, så det skulle bli roligt att se vad de hade lagat och bakat för något!

Vi kom in på mässan som hade tre olika hallar (som var ganska stora, ungefär som, jag har faktiskt inget att jämföra med..) I två av hallarna ställde de tävlande i OS ut sina olika saker de gjort och sedan i den tredje var det en stor restaurang, och man kunde se på när olika länder lagade mat som sen skulle serveras till de som beställt (inte så intressant för min del) Och sen lite överallt i hallarna var det också olika utställare, med allt från ja, diskmaskiner till ugnar och recept och formar av alla dess slag. Även försäljning av grönsaker, potatis, glass, öl (tyskarna säljer nästan öl överallt känns det som) m.m. Men som sagt, var det mest OS-lagens utsällningar jag var mest, mest nyfiken på.

Jag gick för mig själv istället för att hänga på andra eller tvärtom. Skönt att kunna gå i sin egen takt och gå dit man ville utan att tänka på någon annan. Kameran hade jag såklart i högsta hugg, med sprillans nya batterier. Och jag tog minst 300 kort, bara på de OS-lagen hade gjort och ställt ut. Massor av inspiration och mycket undrar man hur sjutton gjorde de det där?! Makalösa sockerblåsnings-skulpturer, isskulpturer, figurer i choklad, pumpor, mycket olika pumpor, desserter och maträtter (blev inte mycket kort på det området dock). Jag lägger upp lite bilder här nedan, men det är ett väldigt litet urval.


                    



Nu var klockan 14 och klassen skulle samlas. De som ville fick gå kvar och titta mer och vänta på prisutdelningen, eller fick man välja att gå/ta spårvagnen till hotellet eller ned till centrum. Jag ock ett par andra gick ner till centrum, för att sedan försöka lokalisera oss tillbaka till hotellet. Vi hittade en pizzeria som vi satte oss på och åt. Blev mycket mätt! Sedan så beslöt vi oss för att gissa oss vägen till hotellet, men det gick inte så bra. Istället hittade vi en turistinformation, men de hade stängt 5 minuter innan vi kom dit. Typiskt. Klockan var väl 16 nu och vi skulle samlas igen vid 18 på hotellet hela klassen. Vi tänkte att vi kan ju gå till det andra hotellet vi hittade igår (som var fel). Kom dit och bad dem ringa efter en taxi åt oss,för aldrig att vi skulle hitta till hotellet (det låg ju inte direkt centralt). Tillbaka på hotellet gick vi in på hotellrummet och tittade på tysk teve (inte mycket att ha, speciellt inte när de dubbar precis ALLT!) Nåja, det var rätt drygt, men sen blev klockan 18 och det bestämdes att vi dagen efter klockan 9.30 skulle åka till nästa hotell som låg i Magdemburg.


Kvällen spenderade jag med samma gäng på Cafe del Sol. Mycket mysigt och väldigt spännande disskusioner om invandrare och tyskar och barn. Jag höll mig inte så mycket i de disskusionerna (tänkte mest på min Carl, som jag saknade så hemskt mycket och som jag bara ville hålla hand med). Somnade med en gång när jag kom tillbaka till hotellrummet. Det var en ganska lång bussresa dagen efter. Det blev en och annan film då också, vilka minns jag inte.

Väl i Magdemburg checkade vi in på ett grymt lyxigt hotell (i jämförelse med det första). Vi tog hissen upp till den femte våningen och det var inte det lättaste att ta sig in i rummen. Den s.k. nycklen vi fick var jävligt knepig att använda.  Det tog minst 5 minuter innan någon i klassen hade kommit in på sitt rum. Och rummet var väldigt stort och högt i tag var det med. Stora fönster och blanding av mörkt trä och guld i inredningen. Fluffigt täcke, men en tunn kudde. Madrassen skulle nog funka tänkte jag efter att jag provlegat den. Sen när jag kom ut i korridoren var det knäpptyst, jag tror att alla hade gått utan mig och det gjorde mig lite ledsen för en stund. Men jag tänkte att jag klara mig väl själv (som jag för det mesta gjort). Gick ner till centrum och det var inte mer än 5 minuter och det var skönt. Hittade ett jättestort köpcentrum med fem våningar och hur många olika affärer som helst. Hittade en del fina grejer, men jag köpte inget. Gick sen ut och tittade på byggnaderna, men mest för att ta friskt luft. Det är så varmt och instängt i butikerna. Såg ett par fina kyrkor.

Gick sedan in i köpcentrat igen och där träffade jag på några av mina klasskamrater. Vi tittade i affärer och åt sedan på McDonalds.Var ganska trötta så vi gick hem efter att vi köpt lite godis och annat att ha på resan hem till Sverige imorgon. Det var inget billigt godis iallafall(!) Efter att jag vaknat gick jag ned och åt världens underbaraste frukost! Det fanns ägg, stekt ägg, ost, Nutella, en massa olika bröd, filer, juicer, frukter, yoghurtar, teér, skinkor och OJ! En massa god mat! Jag blev alldeles proppmätt. Mumma!


Sen var klockan 8 och vi åkte hem mot Sverige, Kristianstad. Under den tiden så gjorde samma saker som påvägen ner. Men filmerna var inte så intressanta. Men det var bra, för då gick det att sova lite utan att bli livrädd av allt pangpang och skrikande. De visade Love Actually, och den är ju väldigt lugn och mysig. Resan gick snabbare än väntat hem och vi var hemma redan klockan 18.30. Skönt. Cyklade sedan hem med min stora resväska till lägenheten och skulle bre mig en macka, men upptäckte att brödet var mögligt. Attans. Ringde och sa hej, jag älskar dig och saknar dig jättejättejättemycket till Calle, men han hann inte prata så länge. Så istället förberdde jag mig för sängen och somnade ganska kvickt.

Det var bra dagar i Tyskland. Tack för en fin resa KY-klassen på Österäng! Till våren drar vi till Richmondskolan i Schweiz.


knasig start

Jag började klockan 4.30 idag och började göra tårtor och bakelser, MEN bakelserna hade jag gjort lite fel så jag fick ändra dem lite. Bottnarna skulle ligga omlott så de inte delar på sig.. Sen la jag på grädden fel tydligen. Så jag fick göra det på ett nytt sätt. Men det är det som kan vara roligt att komma till andra ställen, för alla gör ju inte likadant.

Exempelvis tycker jag det är lättare att dekorera tårtan på brickan och att stryka upp den med smörkräm, istället för grädde (som gärna kan vara lite tetig om den är för hårt vispad). Sen skulle jag göra en morotskaka, smeten blev fel, hade räknat fel med vätskan. Missade sex liter som jag fick hälla i och köra igång den igen. Min dag blev allmänt rubbad kan man säga, kom ur balans när jag inte fick till tårtorna som jag ville. Och "speeden" är svår att få upp, speciellt om man ska gå från kanske 0-100 på en vecka. Det är inte det lättaste. Men det kommer oftast sista veckan, innan man ska börja skolan igen. Brukar ju vara så.

Jag kommer skriva om Tysklands resan lite senare idag, men först så ska jag laga mig lite mat och lägga in alla 100-tals bilder som jag tog när jag var där nere.

hallo deutschland!

Imorgon åker jag iväg med klassen till Tyskland. För att titta på Mat-OS bla. Så nu ska jag packa det sista, ringa lite folk och sen lägga mig i sängen och sussa gott. Godkväll på er!

sigur rós - untitled 7


"Spiderman"

Tittar på Spiderman nu, spännande, spännande. Det är en mycket bra film. En bra och jämn blanding av action, kärlek, svek, vänskap, glädje och sorg.

http://www.spyder-25.com/news/spidey3bussidet.jpg
Bilden är hämtad från: http://www.spyder-25.com/news/spidey3bussidet.jpg

delicious cherry

Som sagt så skulle jag inte till Tyskland idag så det var ju bara att dra sig upp när klockan ringde 3.30, men klart att jag passade på att ligga en liten stund längre med tanke på att det var så pass mycket förebertt att jag inte behövde ha någon större brådska. När jag väl tog cyklen ner och var framme 4.10, var det inge som var där, märkligt. Gick och tog en Metro som precis hade lagts ner i "burken" av en kille i vit skåpbil. Läste den en stund, klockan hade nu hunnit bli 4.30 och fortfarande ingen där. Jag cyklade hem för jag var otroligt toa-nödig och jag frös om mina händer och fötter. Det är nog dags att sätta på sig raggsockarna (mycket mysiga strumpor för övrigt) framöver och jag  hörde på radio av en meterolog som sa att det mycket möjligt skule bli en vit vinter iår. Jag hoppas att det stämmer, för meterologer och väder är svårt att lita på.


Väl hemma, hälsade jag på toan, gick och tog ett glas juice och tog det lugnt. Sen tillbaka ner igen till konditoriet i hopp om att någon skulle vara där och de var det, min handledare hade försovit sig, därför han inte var där vid 4.30.

Vi gjorde en massa tårtor, och princessbakelser. Det blev mest moussetårtor i alla möjliga olika smaker, bla. choklad, karamell, tiramisu, citron, päron, körsbär, hallon och skogsbär. Körsbärsmoussen luktade alldeles delicious och den smakade himmelskt gott (för det lilla som blir över ville jag ju klart smaka på). Men mm.. fy tusan vad god den var. En sådan tårta vill jag ha när jag fyller år! Sen var det dags för en god och stadig frukost, fralla med ost + marmelad, kaffe, juice, youghurt och flingor. Mycket härligt.


Sedan förberedde vi även tårtor inför imorgon. Därefter städning, sen stämpla ut och klockan hade hunnit bli 11.15. Hemma igen och funderingar på vad det kan tänkas bli för mat idag och då kom jag på något som är bland det godaste jag vet. Potatismos, lingon och köttbullar. (Jag äter helst inte kött överhuvudtaget, men när det kommer till köttbullar vill jag inte låta bli dem, och de falafel som jag annars har är så hemskt torra. Men har någon något gott recept på saftiga falafel är det mycket välkommet!)

Har även packat lite grann inför resan till Tyskland som bär av imorgon bitti. Jag kommer att ta en massa kort och sedan uppdaterar jag bloggen när jag kommer hem, eller orkar vilket blir på tisdag kväll tror jag.

http://finefuriouslife.com/images/cherrycake2.jpg

The cherry pic is from:
http://finefuriouslife.com/images/cherrycake2.jpg


aerosmith - I dont' wanna miss a thing

Vacker, det gör ont. Varenda ord i denna låten är till Carl, min älskade.



Lying close to you feeling your heart beating,
And I wondering what you are dreaming,
Wondering if it's me you are seeing,
Then I kiss your eyes and thank god we're together,
I just want to stay with you in this moment forever and forever forever

hoppsan, total förvirrad

Hehe. Jag var nere en runda på stan och träffade på en klasskamrat. Frågade om hon skulle med imorgon till Tyskland, men så sa hon att det är på lördag. Ojdå. Och mycke riktigt, när jag kommer hem och läser info lappen står det lördagen den 18 oktober. Där ser man. Ibland kan jag verkligen vara helt total förvirrad. Som när jag skulle gå till cyklen efter min runda på stan, var jag bombsäker på att jag ställt den vid tågstationen, men icke. Den hade jag uppenbarligen ställt en bit in mot centrum. Så fel fel man kan ha ibland. 

Köpte batterier till kameran och Spiderman filmen som man kunde köpa med Aftonbladet idag. En grymt bra film!

god jul, eller. .

Har det blivit alldeles galet nu. Hör att folk börjar planera inför julbord, julpynt och har redan börjat smygfika på lussebullar. Nej fy. Inte än iallafall. Det känns ju alldeles fel, med tanke på att hösten precis kommit igång på riktigt nu. Det är ju mer än två månader kvar till julafton(!) Världen har blivit lite smått tokig. Inte konstigt att folk stressar så mycket, visst vill man vara i tid, men kanske inte överdrivet. Själv ska jag spara mig till glöggen och lussebullarna, iallafall minst en månad till.

photoshop nästa?

Jag har planer på att göra om lite på min blogg, vet dock inte riktigt hur. Skulle vilja ha en grrrymt ny, snygg och fräsch header. Photoshop skulle ju vara alldeles perfekt. Men men, får se vad jag donar ihop.

dagens torsdag

Upp klockan 3.30. Masar mig lugnt ut till köket och äter min smörgås och dricker juice. Det behöver jag för att orka med de första timmarna på praktiken. Det regnar ute och jag drar upp kragen på jackan extra mycket. Sadeln på cyklen är blöt och genomvåt inuti (för det är ju svårt för mig att sätta en lite plastpåse över, får skylla mig själv). Så jag pressar ut nån deciliter med vatten ur den så jag inte ska vara alldeles dygnsur om baken sen. Lägger märke till hur fint det börjar bli i träden och på marken, med alla dessa gula och orangea löv. Det lyser upp den mörka och blöta morgonen. Hösten har tänkt till kan man säga, när det går mot mörkare tider ger den oss färger, för att sedan bli vinter och ge oss (förhoppningsvis) vit, klar snö. Underbart!

Stämplar in 4.20 och börjar med att göra ett par princesstårtor och några bakelser. Sen gör jag lite finska pinnar och havreringar. Och sedan gör jag en mördeg. Sen gör jag något mer, men jag kom faktiskt inte ihåg, jo! Jag gör Rosa-bandet bakelser, med hallon- och chokladmousse. Mycket smarrigt! Såklart att man skrapade ur det som var över i bunken och smakade, mmm... För man vil ju inte slösa på det och skölja ur det. Nej nej, såklart det ska smakas. För det är ju så gott!

Sedan var det dags för en liten frukost och en stund med morgontidningen (även kallad Kristianstadbladet). Inget spännande. Sen hade vi inte så mycket mer att göra än att packa lite småbröd och sen var det dags för städning och skrubbning av konditoriet. Sen var det stämpling ut 10.15. Härligt at komma hem lite tidigare än vanligt.

Gjorde mig lite mat för en stund sen och nu ska jag lyssna på musik, musik, musik. Kanske ner på stan en vända och packa lite inför Tysklands-resan imorgon. Drar klockan 7, så det blir ju sovmorgon för min del.

family guy


chokladdopp + småkakor

Inte mycket tårtort eller bakelser. Har mest doppat idag, allt från biskvier, dammsugare, maroni (de som jag började på i måndags) och en bakelse som sen ser ut som en groda när den är klar. Gjorde även ett bra gäng med småkakor, hallongrottor och finska pinnar bl.a. en bra dag. tog sen en säng förbi forex och växlade till mig lite euro. Ska ner till Tyskland på fredag och vara där över helgen med klassen för att titta på Mat-OS.

Nu är det dags för en runda av Plane Earth dvd:erna. Och vatten!

http://gretabeatrice.deviantart.com/art/maroni-cakes-80871492 
Bilden är hämtad från: http://gretabeatrice.deviantart.com/art/maroni-cakes-80871492

hey sweet 90's!

Antingen hatar man det eller älskar det. Men jag tror de flesta som växte upp på 90-talet, att den musik har en speciell plats i deras hjärta. Det har den i min. Kommer ihåg när man stod hemma och mimade en låt till min första kärlek som bodde i grannhuset. (tror det var någon Da Buzz låt). Eller när jag samlade ihop så mycket jag bara kunde med Spice Girls och Britney Spears från OKEJ-tidningarna. Och såklart att jag har allt kvar!

Visst kanske det är hel töntigt? Men det är kul och det ger mig tid att glömma bort världen runtomkring mig, fokusera en stund på tiden som var . Det spelades E-type, Britney Spears, Christina Aguilera, Spice Girls, Aqua, Natalie Imbruglia, Backstreet Boys. Ja, jag kan hålla på hur länge som helst! Och för att inte tala om Hits for Kids skivorna (den allra första äger) det är en massa nostalgi. Helt underbart! Varför inte själv sätta dig ner och lyssna igenom gamla videos på you tube? Det kommer säkert göra dig glad, för det är ju så roligt att minnas tillbaka hur man stod framför speglen och mimade till alla dessa låtarna och försökte dansa som de gjorde.

The Ark bildades 1991, men jag upptäckte dem inte förrens de släppte första skivan We Are The Ark och de fick en speciell plats i mitt hjärta på allvar med State of The Ark.

Och nu börjar jag utsökt tänka på det otroligt grymma musikprogrammet Voxpop, minns ni det kära vänner? När man ringde och röstade på sina favoritvideos och kunde vinna tröjan eller tavlor som artisterna gjort. Henrik och Josefin ägde det programmet. Jag saknar det. Man kan faktiskt nästa påstå att jag hyllar 90 talet en aning, det var min barndom och det var så jävla häftigt töntigt!


E-Type - This Is The Way




Spice Girls - Wannabe

KLAR!

Nu är jag klar med Emilys sida (http://belongstojesper.blogg.se) . Sprillans ny och fräsch. Vad tycker ni?

Ska nu ut och gå en sväng  det mysiga vädret, välkomna hösten och sen ställa mig i duschen.

dags att designa emilys blogg

emily bad mig snällt att jag skulle hjälpa henne med sin blogg. och såklart att man inte tackar nej, jag tycker det är jätteroligt att designa. så jag får se hur det ska gå. hon gav mig totalt fria händer. roligt roligt!

enkel mat i magen

kom hem från praktiken för en timme sen. och det har gått bra. gjorde klart mina biskvier, chokladbollar, lite tårtor, några bakelser. och ja, det var nog allt. kom hem och kokade upp nudlar, värmde wok grönsaker i micron och sen blandade jag ihop detta. mums! en mycket snabb, enkel och god lunch för den som har ont om tid. men jag har inte ont om tid, det var det jag hade hemma i matväg.


jag älskar att sova!

det är så skönt att borsta tänderna och sen sköja med flour. ah. fräscht!  för snart är det nämnligen dags för mig att sussa. sen upp och jobba klockan 4.

först, skönhetsömn. jag älskar att sova! sova är det skönaste jag vet. ah. krypa ner under täcket, puffa till kuddarna, läsa ett par sidor ur en bok, släcka lampan och drömma hela natten medans man håller om nallen.
men ännu mer älskar jag att sova när min älskling ligger intill mig.

cut the crap

min klasskamrat som nu börjat på bageristället kom förbi och hälsade på när han slutat för dagen.

han frågade mig: ja, vad tyckte du egentligen om det där stället? det var väl inget vidare? "hennes tystnad säger allt" säger han till en som jobbar på konditoristället. jag undrar varför de snackar sån skit. de trivs inte att vara där, men var inte där då. är det svårare än så? min klasskamrat har vart där en dag och tycker det är ett skitställe.

jag tycker bara det är så taskigt att snacka skit om sina medarbetare. för det är inget dåligt stället. men visst är det kanske inte lika rent som på konditoriet, men det kan vara för att konditoriet bara är kanske två år gammalt och bageriet 10 år gammalt? kanske därför ni slänger skit på de som jobbar där. lägg ner det. snälla. det är så tråkigt att lyssna på.

sigur rós - untitled 4

Finns det ord som räcker till för att beskriva den här sången?
Jag har inte funnit några än.
Jag drömmer mig bara bort till någon annastans och flyger.


hålla nallen tätt och trolla

jag sitter bara och tänker på hur kul folk måste ha när de är ute med sina vänner och träffar en massa nytt folk och dricker. jag har nog verkligen missat något, för det känns som om alla utom jag är ute och dricker, umgås. jag tycker det kan vara otroligt svårt att få vänner. jag har inte så många minnen, men de minnen jag har från att jag och vänner har haft kul ska jag aldrig släppa ifrån mig. har lyckligtvis många fina vänner jag lyckats skaffa mig under en låång tid. men det är svårt. det är det jag tänkt på. ibland vill man krypa ner under täcket, hålla den 19-åriga nallen tätt intill sig, somna, trolla och sen vakna igen och kunna få  vänner busenkelt. men livet det är väl inte enkelt. det är bara att kämpa på! men jag vill bara säga jättemycket tack till de vänner jag har, ni är det finaste jag har och jag vill inte vara en enda dag utan er. ni vet vilka ni är!

första dagen: konditoriet

idag var den första dagen av totalt 15 på konditoriet. gjorde lite tårtor (inte så många dock), några bakelser, småkakor, maroni (en lite biskvibotten med apelsin + chokladsmak, men vi ska göra klart dem en annan dag), gjorde även biskvibottnar, doppade biskvier, mazarinkapslar och ja, det var det mesta iallafall.

nu ska jag lägga mig ner och vila. är trött i kroppen. jag måste fan börja styrketräna lite tror jag.

vill inte sluta sväva

jag sitter i soffan, håller min varma kopp té, lyssnar på sigur rós och blundar. lutar mig tillbaka och njuter. känner hur teét sakta värmer mig, ute i varenda ven och muskel, hjärtat. känner hur musiken smeker mina öron och mina sinnen. det känns som att jag svävar, på riktigt. jag vill inte öppna ögonen. slapnar av. allt känns så skönt just nu.

ska sova om en stund ungefär.

telefonsamtal med nyvaken carl

jag saknar dig calle. vi hade världens finaste samtal igår.

älsklingen hade precis vaknat och hade den där, mjuka lite mörka rösten man har innan man pratat upp sig. jag blev varm inombords. han mådde bra, men var lite trött. vårt samtal gick från motion, till alkohol, fest, hur gott oliver är, gameboy, att vara ute, min goda pastasallad, längtan, om en ev. tripp ner till lund, teater, läskigheten med att vara alldeles ensam i ett stort hus, ny musik, dagen, chips. Ett samtal som var fyllt av glädje och ja, kärlek.

det är det jag har tänkt mest på idag. imorgon är det dags för att börja på ett nytt praktikställe. nu är det konditori som gäller. hoppas det går bra.

forrest gump + oändligheter

nu har jag tittat klart på en film som får mig att må bra. forrest gump. en film alla bör se. jag har varit uppe i ett helt dygn nu, men tror det är dags att sova snart. hade varit mysigt att få sitta uppe och titta på stjärnor med älsklingen. stjärnor är fantastiskt, det finns oändliga och oändliga stjärnor där ute. tänk att få uppleva det, att få vara där ute och se planeten jorden. det vore en dröm.


dagen slutade bra. godnatt.


http://mnico.deviantart.com/art/Stars-64941533
Bilden är hämtad från: http://mnico.deviantart.com/art/Stars-64941533

jingle cats - white christmas

fick den här länken från en god vän till mig. yes, det gjorde min kväll lite roligare. tack emily.
snart ska jag hämta min kalla läsk, chipspåse och titta på en bra film.
ringde hem till mamma och sen till calle. det fortsatte min kväll åt rätt håll. tack.


jag är rädd

gick och la mig klockan 17 innan idag, för jag tänkte jag skulle vara lite pigg ikväll då jag skulle titta på film. och med tanke på att jg vart uppe sen klockan 00.30 så sov jag fram tills för en stund sen. pepp på att hyra film och såklart sticker jag ner till ica, med hopp om att få träffa lite människor, men till min stora besvikelse stänger de klockan 20, och ja, klockan var mer än det när jag kom fram. lite typiskt. moloken och lite rädd cyklar jag tillbaka till mitt rum på 19 m2.

sen jag vaknade för en halvtimme sen eller nåt så har jag en lite kall känsla i kroppen om att klockan skulle vara mer än var den är, kanske 3 på natten. för sen jag vaknade idag har jag pratat och träffat tre olika personer. jag är rädd. just nu känns det bara som att det är bara jag och knappt inga alls kvar. obehagligt som tusan. ge mig mer liv! jag är rädd just nu. funderar på om jag ska ringa hem iallafall och sen till calle. få lite liv i mig.

sen ikväll ska jag titta på någon av mina filmer jag har här och äta lite chips och dricka kall cider. godkväll.
om folket vill får de gärna ringa.

birds of paradise

visst är den här fågeln otroligt vacker? den heter paradis fågel. den mycket spännande. han gör här en uppvisnng för honan för att hon ska välja just honom.



Bilden är hämtad från: http://news.bbc.co.uk/cbbcnews/hi/newsid_4700000/newsid_
4701400/4701428.stm

okej nu

Jag ska nu ut och gå. För jag har suttit här för länge. Och känner att det är dags att göra något av dagen mer än att tvätta och dricka te. Och sen alla de gånger jag gått till och från köket, mellanlanding i tvättrummet har jag inte sett en enda levande själ sen kl 7. Läskigt? Nu har samlat ihop ett gäng avsnitt från P3s program Verkligheten som jag hittade i deras mp3 arkiv. Så nu ska jag ut på långpromenad och lyssna på program från Verkligheten. Hoppas jag får se någon människa som är ute, annars kommer det verkligen kännas som att jag är den sista personen i hela Kristianstad..


sovtimmen

det är nog nu mest folk ligger och sover. eller ja många gör ju det. för när jag cyklade hem från praktiken för ett par timmar sen var det knappt en kotte ute. och inte en vaken själ i korridoren heller. ganska skönt ändå. så jag satte mig vid teven, käkade frukost och drack juice. varvade ned och njöt av stillheten. ser nu solen gå upp ordentligt och den lyser in i mina ögon, men jag har faktiskt inte en tanke på att dra ner persiennen. och om en stund ska jag tvätta, sen får jag se vad dagen har att erbjuda mig.

ted gärdestad - satellit


ljud jag tycker om

- älsklingens hjärtlsag

- trummor

- porslin som går sönder

- bas som får ens hjärta att slå i takt

- knackningar

- gräsklipparen

- snön som knarrar


planet earth och adolf hitler

Sitter och tittar på dokumentären Planet earth som är otroligt vackert filmad. jag blir helt fascinerad av att världen kan vara så vacker och ha så mycket liv.

Funderar på om jag ska köpa den nyutkommna boken Hitler - en biografi av Joachim Fest. Just för att jag vill förstå vad som pågick egentligen. Under tiden jag hade historia i skolan sov jag mest igenom den för den var så tråkig. Men nu har jag helt ändrat uppfattning och börjar få upp intressent mer och mer för historia. Och just nu vill jag läsa om hur någon kan vara så fruktansvärt grym och kall som Hitler. En ond värld.         


Bild hämtad från: http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Holocaust/hitler.html

today, is a joyfull day

idag just nu känner jag mig otroligt glad faktiskt. trots att jag har en smygande huvudvärk som inte vill ge sig av, trots att jag ska jobba igen en praktikdag på en lördag. faktiskt. vet ni varför?

jo, jag fick sluta tidigare idag (min sista dag i bageriet) och jag slapp hjälpa till att städa, för de tyckte jag varit duktig.

och för jag kommer vara på konditori stället på måndag och tre veckor framöver, att jag ska ner till skolan och ta reda på information om tysklands resan, för att jag ska ner på stan och ha det mysigt, för att jag redd upp om jag skulle jobba eller ta igen en praktikdag (vilket jag fick svar på).

visst kan livet vara lite smått underbart, bara av dessa små små ting? lite otroligt är det faktiskt.
man kan lätt göra sig glad åt det små lyckliga stunderna, även om de inte är jättestora.



Bilden är hämtad från: http://code012.deviantart.com/art/Be-Happy-82435640

datf punk - technologic


dagens promenad

jag kände att det verkligen var dags att ta en lång och härlig promenad. och det var ju väldigt skönt ute, vinden tog tag i mitt hår, hade glömt vantarna så fingrarna frös en aning, löven dansade omkring på marken och jag lyssnade på p3. det var så skönt att bara gå och inte tänka på något. bara vara och njuta av livet omkring mig. barn som leker, pensionärer som går med sina hundar, stressande arbetare på väg hem och alla andra olika människor. det finns så otroligt många. som sagt, jag hade inget speciellt i huvudet då jag var ute. inte mer än att det bara var väldigt skönt och att jag faktiskt såg fram emot vinter som kommer om ett tag.

när jag lyssnade på christers "sanning eller bullshit"-lek lärde jag mig att mäns skägg växer snabbare om de tänker ofta på sex, pga. kroppen då producerar testosteron som gör att det växer. íntressant! det trodde jag faktiskt inte var sant

spänn kanelbullarna

tja nu verkar det som om att jag ska få "trängas" med min klasskamrat på konditori stället. vi bestämde att vi skulle ha tre veckor på varsitt ställe och sen byta. men nu verkar han inte vilja det.. får se hur jag gör. annars får jag vara kvar på bageriet och sen önska till nästa lia-period att få vara på ett rent konditori.

dagen har flytit på mycket bra. bortsett från att kanelbullarna jag gjorde blev lite slappa, de fick int den där fastheten de ska ha när man rullar ihop degen. det är något jag lär behöva träna på, ibland lyckas jag och ibland inte. spänn degen!

och snart är det helg!

nu ska jag köpa mjölk, för den är slut. inte så konstigt med tanke på hur gott chokladmjölk är! =D

miss you, my love



Bilden är hämtad från:
http://www.ponandzi.com 

broccoli muffins med soltorkade tomater

Hittade det är spännande receptet på matmuffins. Jag har faktiskt aldrig provat at göra matmuffins innan, (bagare som jag är). I dessa är det ju bara en massa godsaker i dessa. Kolla in receptet, visst låter det som en underbar blanding av godsaker? Något man ska inviga helgen med?

Ingredienser

12 små broccolibuketter
1 rödlök
5 dl vetemjöl
3 1/2 dl grahamsmjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 ägg
2 1/2 dl vatten
1 1/2 dl naturell yoghurt
1 dl olivolja
1/2 dl finhackade soltorkade tomater
3 msk hackad färsk basilika
200 g philadelphiaost
12 muffinsformar
smör och mjöl till formarna

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 °. Smörj och mjöla tolv muffinsformar. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och sjud broccolibuketterna 1⁄2 minut. Häll av vattnet genom durkslag och spola hastigt med iskallt vatten. Koka upp 3 dl vatten i en ny kastrull. Skär löken i klyftor, lägg dem i en skål och slå över det kokande vattnet. Låt stå i 1 minut, sila av och låt svalna.

2. Blanda samman vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt. Vispa äggen luftiga och pösiga. Vispa sedan ner vatten, yoghurt och olja och vänd ner äggsmeten i mjölblandningen. Klicka smeten i muffinsformarna.

3. Hacka de soltorkade tomaterna och basilikan fint och blanda med färskosten. Gör en liten grop i varje muffin med hjälp av en fuktig sked och lägg i en liten klick färskost. Stick ner rödlök och broccoli mitt i varje muffin. Grädda i ca 25 minuter. Låt muffinsen svalna på galler.


Recept och bild hämtad från: http://recept.nu/1.234417/recept.nu_redaktionen/smaratter_amp_tillbehor/ris/
broccolimuffins_med_soltorkade_tomater

älskling, är det inte dags snart?

jag tycker banne mig att calle och jag ska ta och bege oss till närmsta resebyrå. lätt att vi bör åka iväg nånstans nu. och vi har ju samma önskemål. nej, men är det verkligen inte dags att se lite nya miljöer, lyssna på annat språk, gå på nya gator, äta ny spännande mat och se ny intressant kultur? jag är verkligen jättesugen på att boka en resa nu innan jul och allt drar igång! Och bara varva ner och njuta av att inte vara i Sverige för omväxlingskull. Kanske titta på gamla kykor i Barcelona, se på konst i Rom, njuta av att sitta på en bänk i Paris och mata duvorna, bada i geijsrarna på Island, åka på gatorna i Venedig, hänga på coola musikställen i London eller facineras av New Yorks storhet och hets? Aaaah.. Vad har du för drömresemål eller upplevelse?

men förstås, den 18 Oktober åker jag med min KY-klass ner till Tyskland för att titta på Mat-OS. Det ska ju förstås bli spännande. Och sen är det dags att räkna ner dagarna tills vi drar till Schweiz i Maj under min 20 årsdag. Men innan dess ska ju gesällen förhoppningsvis vara avklarad eller iallafall påbörjad. Oj vad tiden går. Spännande och läskigt!

fyra sliskiga pojkars blickar

jag hade varit och handlat chokladmjölk och bomull på ica. klockan är runt 14 så det är fortfarande en hel del folk som ännu jobbar. jag går förbi en industrilokal, upptäcker att fyra killar i "blå-kläder" overall står och röker. njuter säkert av sin rast. och när killarna får syn på mig så lägger de sina blickar på mig och ser sådär riktigt sliskigt äckliga ut. de glor säkert efter mig i 20 meter. någon säger något till mig tror jag, men jag hörde inte. för jag lyssnade på p3, vilket jagf är glad för. jag hade inte velt höra vad de sa.

den åttonde oktober

bara några dagar kvar i bageriet nu. sen nästa veckan är det dags att börja fila på konditor delen jag har inom mig.

idag var det en lång dag i bageriet. men vi var ändå klara ganska fort, redan klockan 8 faktiskt. men sen vid halv 9 hade vi en liten utbildning med anticimex om egenkontroll och så vidare. när jag var hemma vid 10 skulle jag tvätta, men ändrade det tills imorgon för jag var så trött. och nu har jag sovit och ätit. och har brist på vad jag ska skriva om.

mer än att jag verkligen vill åka utomlands nu! london, island, new york, paris, barcelona, venedig eller rom.

hemma igen

nu är jag hemma i lilla tingsryd. sitter och tittar på fyll frys, och det är skitkul :)

ska ringa min calle älskling snart och fråga om han vill komma hit en stund.

kanske pizza ikväll? yumm.

v

jag var trött. nu äter jag ben & jerrys glass. mumma.

fredag imorgon och äntligen helg. funderar på om jag ska åka hem till tingsryd, eller stanna här och låta helgen gå.

det enda jag tänker på är calle. min underbara älskling. jag önskar jag kunde beskriva honom för er, men det är så svårt. jag vet att jag tjatar om honom hela tiden, men det är för han betyder så mycket för mig. orden tar slut nu.

death cab for cutie - I will follow you into the dark


No blinding light or tunnels to gates of white
Just our hands clasped so tight
Waiting for the hint of a spark
If Heaven and Hell decide
That they both are satisfied
Illuminate the NOs on their vacancy signs

nej tack, till en tacokväll?

de ringde på dörren och frågade om jag ville komma och käka tacos och dricka gott med korridorsfolket ikväll.
what a shame, jag som går och lägger mig vid 18. det hade faktiskt varit väldigt mysigt. men jag är glad att de frågade iallafall! hoppas att de har det en annan kväll, då jag inte behöver gå upp 00.00 för att jobba i bageriet. hehe.

det är faktiskt nästan skamligt att tacka nej till en tacokväll!

nu ska jag duscha, dricka chokladmjölk och sen sova.
http://teamcolin.deviantart.com/art/TACO-12143157


























Bilden är hämtad från: http://teamcolin.deviantart.com/art/TACO-12143157

RSS 2.0