broccoli muffins med soltorkade tomater

Hittade det är spännande receptet på matmuffins. Jag har faktiskt aldrig provat at göra matmuffins innan, (bagare som jag är). I dessa är det ju bara en massa godsaker i dessa. Kolla in receptet, visst låter det som en underbar blanding av godsaker? Något man ska inviga helgen med?

Ingredienser

12 små broccolibuketter
1 rödlök
5 dl vetemjöl
3 1/2 dl grahamsmjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 ägg
2 1/2 dl vatten
1 1/2 dl naturell yoghurt
1 dl olivolja
1/2 dl finhackade soltorkade tomater
3 msk hackad färsk basilika
200 g philadelphiaost
12 muffinsformar
smör och mjöl till formarna

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 °. Smörj och mjöla tolv muffinsformar. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och sjud broccolibuketterna 1⁄2 minut. Häll av vattnet genom durkslag och spola hastigt med iskallt vatten. Koka upp 3 dl vatten i en ny kastrull. Skär löken i klyftor, lägg dem i en skål och slå över det kokande vattnet. Låt stå i 1 minut, sila av och låt svalna.

2. Blanda samman vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt. Vispa äggen luftiga och pösiga. Vispa sedan ner vatten, yoghurt och olja och vänd ner äggsmeten i mjölblandningen. Klicka smeten i muffinsformarna.

3. Hacka de soltorkade tomaterna och basilikan fint och blanda med färskosten. Gör en liten grop i varje muffin med hjälp av en fuktig sked och lägg i en liten klick färskost. Stick ner rödlök och broccoli mitt i varje muffin. Grädda i ca 25 minuter. Låt muffinsen svalna på galler.


Recept och bild hämtad från: http://recept.nu/1.234417/recept.nu_redaktionen/smaratter_amp_tillbehor/ris/
broccolimuffins_med_soltorkade_tomater

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0