ruccolapaj med soltorkade tomater

Jag älskar pajer! Man kan göra precis vad man vill och hur man vill (nästan). Här är en av mina favoritpajer och jag har förstått tjusningen med soltorkade tomater nu också.


Ingredienser (4-6 p)

2,5 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt

Fyllning:
3 vitlöksklyftor
150 g ruccolasallad
100 g marinerade, soltorkade tomater
smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl Arlaköket vispgrädde
2 ägg
1 dl Riven gratängost
 

Gör så här

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.



Receptet och bilden är hämtat från:
http://www4.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14454

Kommentarer
Postat av: Emelie

åh, vad gott det lät!

2008-10-23 @ 22:49:11
URL: http://pimme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0