veronica maggio - 17år


ett flyt

Sista dagen i bageriet och idag gjorde vi massa wienerbröd, franskbröd + frallor, havrebräck, osötade frallor, panini och en del annat. Det har känts bra de två veckor jag varit där. Har fått in ett flyt och hittar grejerna och så. Alltid roligt! Nästkommande två veckor ska spenderas mestadels i konditoriet. Sen efter det är det tillbaka till skolan för att baka och föreberda sig inför gesällen som går av stapeln i maj månad.

pannkakor, vill ha!

Det är ju sååååå gott!det var ju.. annorlunda

Hehe, det här har jag inte vart med om innan. Det spelas innebandy ute i korridoren nu och jävlar vad det kutas, skjuts och knuffas där ute. Väggarna skakar ju nästan sönder.

bright eyes - at the bottom of everything

Första gången jag hörde Bright Eyes var runt 2004 då jag gick på högstadiet. 
Idag återupptäckte jag musiken och nu kommer det gå på mycket repeat.baka, baka

Idag bakades det wienerbröd, wienerlängder, frukostfrallor, filonebröd, vetelängder, smörbullar, kanelsnäckor. Dagen i det hela, med lite frukost och städning invevat där också.


okej, jag är lite otålig..

Jag kunde inte hålla mig så jag cyklade ner till centrum och köpte lite böcker på bokrean. Kom nu hem med fem stycken och imorgon lär jag säkert komma hem med lika många till. Helt galet vad mysigt det är att handla böcker, skulle kunna gå och kika, bläddra hur länge som helst. Det är verkligen som att kliva in i en annan värld, därför älskar jag att gå inne i bibliotek.

Dagens skörd:
Berlinmuren av Frederick Taylor
Den unge stalin av Simon Sebag Montefiore
Vandrande stjärna av J.M.G Le Clézio
Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig av Bodil Malmsten
Adolf Hitler av Bengt Liljegren


tiden kan spolas tillbaka

Igår såg jag en gammal dam på en gammal fin damcykel. När hon trampade framåt i rask fart, var det var som om tiden spolades tillbaka en kort sekund.


veckorna flyger iväg

Idag steg jag upp med en gång när klockan ringde så jag skulle slippa försova mig. En bra dag, som de flesta andra dagar faktiskt. Jag kan inte säga att någon dag gått helt åt skogen. Idag gjorde vi semlebullar, grahamsfrallor, thekakor, något stenugnsbakat bröd (som ska provas i sortimentet) Det har en riktigt grov, mörk hård skorpa och ett mjukt fluffigt inre). Väldigt gott också! Förberedde bl.a. för en wienerdeg som vi ska göra imorgon och en franskbröds deg.

Pratade även om gesällen och vad jag funderar på att ha som specialarbete. Och jag är ju mycket inne på att göra en bröllopstårta. Jag kommer få titta i deras "bröllops-tårte-foto-bok", för att få lite inspiration. Gesällen känns riktigt nära nu, läskigt vad tiden går. Får snart ta och sammanställa alla recepten jag ska baka på. Har bara två och en halv vecka kvar här på Duvanders Conditori.

Imorgon kanske jag ska ta en rund på bokrean och se om jag kan fynda något.

slumdog millionaire

En film som jag blev väldigt nyfiken på nu när den fick väldigt många Oscarstatyetter. Den kommer ha premiär den 6 mars i Sverige och den kommer jag se.

"Slumdog Millionaire berättar om en ung muslimsk man (Jamal Malik, spelad av Dev Patel) från slummen i Bombay som ställer upp i den indiska versionen av frågetävlingen Vem vill bli milijonär? ("Kaun Banega Crorepati") och som överträffar människornas förväntningar, vilket väcker misstankar hos programvärden och hos de brottsbekämpande myndigheterna om fusk.

Jamals liv berättas i omväxlande flashbacks allteftersom han försöker förklara hur karma ledde honom till att vinna tävlingen. Jamal berättar bland annat om hur han blev föräldralös i tidig ålder och växte upp med sin äldre bror, Salim (Madhur Mittal), som både var hans vårdnadshavare/beskyddare och antagonist. Hans relation sedan barndomen med ett annat föräldralöst barn, en flicka med namnet Latika, spelar också en stor roll i filmen.

Latika tillfångatas av en kriminell organisation som vill göra henne till en kulturellt begåvad prostituerad, vars oskuld kommer betinga ett högt pris. Bröderna Malik färdas med tåg, säljer varor, låtsas vara turistguider vid Taj Mahal och begår fickstölder. Jamal insisterar så småningom på att de skall återvända till Bombay, eftersom han vill hitta Latika." (texten är hämtad från www.wikipedia.org)


semla utan grädde?

Som de flesta kanske vet så är det fettisdagen idag. Semlornas dag. Jag gjorde dock inga semlor utan stod och gjorde en massa bröd och frallor i bageriet.

En mycket märklig specialbeställning. En semla utan grädde, kunden skulle bara ha en vetebulle med en klick mandelmassa på. Men det är absolut ingen semla utan grädde! Jag åt årets första semla i lördags, gott, men det räcker med en per år för mer orkar jag inte.


solen skiner

Började dagen med att vakna fem minuter innan jag skulle börja jobba i bageriet. Så jag praktiskt taget flög upp ur sängen och väl framme låg halva jag fortfarande kvar i sängen hemma. Men det har gått bra idag, gjort frallor, valnötsbröd, paninibröd med soltorkade tomater och en del annat som jag inte minns.

När jag sedan slutade för dagen såg jag att solen sken på bra, så jag bestämde mig för att ta med mig kameran ut på en långpromenad. Det var riktigt härligt!
the ark är bäst


måndag

Mycket att göra på praktiken. Vaniljhjärtan, franskbröd, tre olika sorters frallor, semlebullar, wienerbröd. Men det har varit en bra dag, skönt att komma hem och ta det lugnt. Just nu funderar jag på vad jag ska äta för middag idag, spännande, spännande. Får se vad frysen och ICA har att erbjuda.


fildelning - rätt eller fel?

Nu är Pirate Bay aktuellt igen. Jag tycker det är jättsvårt att ställa sig rätt i frågan om fildelning. Till viss del tycker jag det är rätt, och till viss del tycker jag det är fel.

Varför tycker jag det är rätt? Mest är det för att jag kan lyssna och hitta bra musik. Jag tycker det är så fruktansvärt dyrt att gå och köpa en skiva i affären, 200:- för en skiva? Nej tack. Då är det så mycket smidigare att surfa in på nätet söka på artisten man är ute efter och fem minuter senare har man hela albumet, gratis dessutom! Riktigt nice, med tanke på att man inte har så mycket pengar och det går fort!

Men det som jag kan tycka känns fel är de personerna som ligger bakom den här musiken, att de har slitit hårt och försöker försörja sig på musiken (vilken inte är det lättaste). De ska såklart få betalt för mödan de lagt ner på låten de skrivit, producerat etc. För det känns som om jag har stulit från dem på något vis.

Hur ska man få båda parter nöjda? Det är något som är viktigt att fundera på. Jag tycker defenitivt inte att det ska förbjudas och att man ska sätta dit folk som sitter hemma och laddar ner. Hur lätt är det egentligen att få tag på alla dessa människor, och tänk på vilken tid det tar och alla pengar som läggs på det? Det funkar inte att förbjuda, genvägar finner man alltid tillslut. Och internet är ju så obeskrivligt stort så det går inte att beskriva!

Redan nu är det på bra väg att man kan köpa en låt för en billig peng på internet. Säljaren och köparen blir båda nöjda, de får det de vill ha. Och det är det man isåfall ska försöka få fram ännu mer ute på internet.

Som sagt, det är så stort att man inte kommer kunna stoppa fildelningen, det tror jag inte. Men det går alltid att minska den, kanske en aning.

FRA-lagen

Okej, jag är väl lite långt efter med att ta upp det här. Men det är så att jag lyssnade på samhällsprogrammet Verkligheten från P3 för någon dag sen. Och jag har bara börjat fundera lite. För när det stod i tidningarna brydde jag mig inte så mycket, men var ändå lite emot hela avlyssningsgrejen.

Är det okej att lyssna av och läsa andras mail? Visst vi har ett privatliv, men jag tror knappast att det är så att de som jobbar med det här sitter och läser mail som är totalt intressanta, eller lyssnar på telefonsamtal som inte leder någon vart. Syftet med FRA är ju att de ska kunna hitta någon som kanske planerar en eventuell attack, mord eller liknande. Inte att de rotar runt i folks privatliv. Och så farligt är det väl inte? Om någon lyssnar av mitt nästa telefonsamtal skiter jag väl i det, för jag har ändå inget hemligt som de skulle vilja ta del av. Och om de nu är så att det är någon som är intresserad av att höra mig prata om min dag, så vad gör det? Jag har inget att dölja.

Men det är klart, man ska kunna få ha ett eget liv. Utan att känna sig avlyssnad och sedd jämt och ständigt. Man vill ju känna sig bekväm i samhället. Det kan vara lite jobbigt med t.ex. alla dessa kameror som sitter i princip överallt. Men de fyller ju ett syfte, att om det begås ett brott finns det bevis. Och likadant med avlyssningen, syftet är ju ändå att skydda samhället, även om det trampar på många ömma tår. Men mig gör det inget.

Vi har nu vant oss vid kameror och tror att vi kommer vänja oss vid att bli avlyssnade.

band of horses - the general specific

Ett makalöst bra band! Varenda låt de gjort är defenitivt en klass för sig, alldeles underbart!

tuggummi

Nu tuggar jag tuggummi. Imorgon ska jag hem och träffa en vän jag inte sett på väldigt länge. Och om några timmar ska jag sova, härligt!

mycket mjöl

Försov mig nästan imorse. Jag ställer alltid alarm på radion och mobiltelefonen. Först ringer larmet på radion, jag stänger av det och väntar på att telefonen ska ringa så jag kan slumra till en liten stund, men telefonen ringer inte.  Som tur är har jag fått in vanan att vara vaken klockan 5 på morgonen, så jag vaknar till och rullar ut ur sängen.

Franskbröd, frallor, antonbröd (surdeg, hasselnötter, äpplen och russin), släta karlsbaderbullar och ännu en omgång av filonibrödet gjordes (och det blev mycket bättre idag). En tung dag, är väldigt trött i ryggen. Det blir mycket lyft och knådning. Vet inte hur många kilo vetemjöl som gick åt idag, hehe. Massor! Idag försökte jag få upp tempot med att runddriva (göra degklumpar runda) två degbitar åt gången, en i varje hand. Det är inte det lättaste, men jag hade väldigt många att öva på.  En bra dag i bageriet, med en del koppar kaffe och sjungandes ikapp med radion.

en luftig och lätt deg

Idag gjordes det grahamsbräck, franska baguetter, filonibröd (en mycket märklig deg, luftig och lätt), kanelbullar, mandelknutar, vaniljbullar. Ja det var det mesta, kommer inte ihåg allt. Fick frågan vad jag tyckte jag var bäst på, och det var jättesvårt att svara. Men jag tyckte jag var bra på tårtor och bakelser. Mycket svårt att svara på, för jag tycker jag är bra på det mesta, men jag behöver träna upp så jag blir ännu mer säker på allt.

tisdag

Gjorde idag väldigt många semlor. Sedan bakades det bröd och frallor. Grahamsfrallor, osötade frallor, baguetter och franska baguetter. En rolig dga, som fick lite fart i sig mot slutet.

Nu har jag tvättat klart, tränat lite yoga (det är svårt). Ska nu iväg och handla toapapper, för det behövs verkligen! Sen blir det en lång härlig dusch.

markus krunegård - jag är en vampyr


du och jag

Calle, det är du som gäller. Det är du och jag, du-jag. Du är den roligaste, finaste personen jag vet. Och när du skrattar kan jag inte låta bli att le för du är så söt. Och när jag kittlar dig, börjar du fnittra sådär fint som bara du kan och jag vill inte sluta låta dig vara. Önskar jag kunde lägga upp en bild så alla kan se hur underbar du är, men jag vet att du helst inte vill så jag låter bli. Hihi. Sötaste du. Här kommer iallafall en bild från vår fina två-årsdag i somras. Den firades med jordgubbar, champange i solen och sedan ett varmt och härligt skumbad.


degar

Äntligen! Nu har jag börjat i bageriet och knåda. Det är roligt, känner mig mer hemma. Gjorde lite olika börd, panini, frallor och småkakor. Sen när dagen var slut så tog jag och Helen en fika. Chokladtårta och kaffe, mums! Det var kul att prata av sig lite över en kopp kaffe.

tillbaka igen

Nu är jag i Kristianstad igen, jag är riktigt trött och saknar min Calle massor. Ska nog gå och lägga mig om en timme eller nåt.

charles darwin 200 år

Idag den 12 februari skulle Charles Darwin blivit 200 år. Han kämpade hårt med sina evolutionsteorier, väntade hela 20 år på att publicera dem, då han själv ansåg sig ha tillräckligt med fakta om sina teorier.

Jag kommer själv leta upp böcker för att läsa om honom, tror det kommer bli väldigt intressant.


the raconteurs - steady as she goes

En låt som jag aldrig tröttnar på, den är riktigt bra. Kom inte ihåg första gången jag hörde den, men det var nån gång på ZTV tror jag, när den var ganska ny. Det som jag gjorde att jag fastnade för den var den härliga rytmen, trumslagen, basen, det synkade så förbannat bra.


spårlöst försvunnen

Min stackars mössa. Har använt den nu på sadeln när jag cyklar på morgnarna för att få det varmt om rumpan. Och jag vet att den inte sitter säkert, men om jag tappar den märker jag det och den är fylld av alla regnbågensfärger som lätt går att urskilja från snön. Men jag lyckades, konstigt nog tappa den. När jag skulle trampa uppför en backe, kollade jag så att mössan satt kvar, vilket den gjorde. Men när jag sedan var uppe för backen och skulle sätta mig på sadeln blev det väldigt kallt.


Jag stannade cykeln (hade dock lite bråttom också, tog för många extra minuters sovmorgon plus att låset på cykeln frusit fast en aning). Jag gick och tittade i snön efter min mössa, den kunde ju inte bara försvinna och blåst bort kunde den inte gjort med tanke på att det var i princip vindstilla denna tidiga morgon.

Ögonen sökte febrilt efter en färgklick i den vita snön, men kunde bara se, just vit snö. Mycket märkligt och jag kollade över stängslet som var på båda sidorna av cykelspåret, ingen färg där heller.Jag tycker fortfarande att det är väldigt konstigt, ena sekunden ser man mössan på sadeln, sekunderna senare är den spårlöst försvunnen. Ingen kan ha plockat upp den, för jag hade ingen som var bakom, eller var det någon som gömde sig. Nej det tror jag egentligen inte. Men detta är ett mysterium som jag tror aldrig kommer bli löst. Har jag tur kanske den kommer fram till våren då det töar, vem vet.. Men fram tills dess kommer jag förundras över att en färgglad mössa kunnat komma så långt på så kort tid.


Men jag är inte så ledsen över det, men det blir ju inte så varmt om rumpan längre tyvärr. Men det är inte som att tappa ena vanten och ha den andra kvar, det är värre.. Vanten förlorar sin livskamrat, samtidigt som jag fryser ena handen av mig. Att frysa om rumpan i tio minuter om dagen är inte så farligt.


saknar degar och grädde

Sammanfattningsvis har det varit en bra dag på praktiken. Sista veckan som jag är på kallskänks avdelningen, nästa vecka är det bageri eller konditori som gäller.


Vid källskänken har jag gjort smörgåstårtor, olika dressingar och såser, sallader, soppor, mackor (med lax, kyckling, kalkon, parmaskinka, räkor, avocado+keso och säkert en del andra). Det har varit roligt, men jag saknar att knåda degar och spritsa grädde. En varm ugn hade heller inte skadat, med tanke på att jag har jobbat mycket med kalla råvaror är det tufft för händerna.


Jag har faktiskt inte lyckats skära mig en enda gång under de två veckorna, (men det är ju sista dagen imorgon så man vet ju aldrig).


pierre hermé


"I prefer the sense of detail better than perfection. Perfection is something you do just for perfection, it's  alienating. With little details, there is more freedom and surprise." - Pierre HerméDenna mannen ska vara en jäkel på bakverk. Läste om honom i tidningen "Bread & cakes" och blev väldigt nyfiken och intresserad av det han gjorde. Dessa små kakor, macarons (en krispig utsida och en mjuk insida), de ska vara alldeles utsökta men dock kosta därefter. Och jag som aldrig har smakat en sådan i hela mitt liv, skäms nästan lite. Men jag kommer förhoppningsvis åka ner till Paris med min älskling för att kika in i Pierre Herme's butik som ligger på 72 rue Bonaparte. Det är en sådan butik jag bara måste besöka det bara är så.

håkan hellström - kom igen lena!

En låt som alltid gör mig glad, får mig att dansa och sjunga halsen av mig!

att skriva

Små eller stora berättelser om allt och inget. Texter. Jag tycker om det. Vem vet jag kanske lägger upp lite mer på bloggen, om det kan locka läsare? Vore kul att få respons på det man skriver. Har redan lite under länken Diverse texter som intresserade kan läsa. Även om inte så många läser det jag skriver är det roligt att skriva ändå, leka med orden och tankarna. Få dem att sammspela. Otroligt häftigt när man får det att funka.

06.38


Så här såg det ut i morse när jag skulle cykla till praktiken.
Dagen gick bra.

ny header till bror min

Har fixat och hjälpt lillebror att göra en ny header. Och slutresultatet blev väl inte så pjåkigt?

god morotssoppa med örtkesella


magnus uggla - jag mår illa

Jag mår illa efter att jag har cyklat för fort. Här är en låt som spelades otroligt mycket när jag var liten, och spelas fortfarande. Och den stämmer så jävla bra.
 

kill bill

Tittar på Kill Bill vol.2 nu. Ettan såg jag på i helgen. Mycket spännande, går inte att slita sig.


måndag

Idag är det måndag och jag vaknade utvildad. Härligt. Det var kallt imorse när jag cyklade till praktiken, mådde illa när jag kommit fram, uppenbarligen för att jag precis ätit frukost och cyklat lite för fort. Men dagen har gått fin fint, börjar få kläm på grejerna i kallkänks-avdelningen nu. Kul!

tv

Nyduschad, riktigt härligt. Sitter och tittar på tv.


mätt


really tierd

Är helt färdig nu, trött alltså. Jättetrött. Var ute och gick en timme. Sen så har dammsugit och torkat golvet i korridoren, fan vad skitigt. Sen har jag torkat och torkat överallt, bänkar och skåp. Smutsigt. Men skönt att slippa göra det ikväll. Nu ska jag ta det lugnt en stund, sen ska jag laga mat. Det blir kyckling, ris, sötsur sås + en grekisk sallad med fetaost. Yum yum!

ni som läser

Det är inte många som läser det jag skriver på min blogg. Men ni få som läser den, det är kul att ni gör det. Nu ska jag ut i solen och njuta. Det var ett tag sen man såg den så det är att passa på, sen blir det städning av korridoren och matlagning.

mobbning - hur ska det lösas?

Sitter och kollar runt på lite bloggar som skriver om mobbning. Och såklart håller jag med om det de skriver. Det är hemskt att det ska få förekomma. Många tycker att skolan ska ta tag i det och det tycker jag med, för det är i skolan de ska vara varje dag och vill man inte gå till skolan har man ingen utbildning på grund av mobbningen. Inte bara de mobbade är offer, utan även mobbarna.


Jag tycker inte att man bara ska ta hand om de som blir mobbade, utan även ta tag i mobbarna ordentligt. Båda parter är lika viktiga! Man ska inte bara flytta runt dem hit och dit och tro att det blir bra. Då flyttas bara problemet och hur bra mår den som mobbar/blir mobbad av det? Att inte ha en trygg plats att gå till utan hela tiden leta efter nya platser. De känner att de inte finns och att ingen vill hjälpa. Och med osäkerheten så mobbas det, att trycka ner folk känns bra. Man känner sig starkare och inbillar sig att man är så mycket bättre, fast man innerst inne vet att det är man själv som mår skit.


Hur man ska motverka mobbning är jättesvårt, för det kommer alltid att finnas, vare sig man är 9 eller 49, spelar ingen roll. Men man kan iallafall försöka börja i skolan, för det är där många utvecklas till de de är, inte helt, men en del. Det är viktigt hur skolan tar hand om de drabbade barnen? Känner de sig trygga, kan de prata och de få stöd de förtjänar? En del tycker att man borde skänka pengar, och dessa pengar borde då tycker jag gå till att ta in personer som barnen kan prata med. Och personalen på skolorna hoppas jag verkligen blir bättre på att ta tag i problemen snabbt, även om det inte är lätt att se.


Mobbningen är oftast ganska osynlig, psykisk mobbning är nog den vanligaste typen. Den slår hårt på insidan, det läker aldrig på utsidan kan man uthärda det för det läker ju alltid. Men de som ser att någon blir mobbad måste våga säga till vad de ser till någon som kan ta hand om problemet.

Jag tycker det är mycket bra att BRIS och Friends finns, för de räddar nog många. Jag tycker att det är viktigt att prata öppet om mobbning i skolan att det är långt ifrån okej, det är oacceptabelt. Låt kampen mot mobbingen fortsätta!


michael jackson - thriller

Tror det här var den första låten jag hörde med Michael och jag var helt såld. Skithäftigt, verkligen The King of Pop. Och videon är ju grym den också, tyvärr får ni gå in på www.youtube.com för att se den.


uppvuxen med springsteen och uggla

Dessa två har funnit med länge i mitt liv. Ända sedan jag var spädbarn spelades det förutom barnvisor, även Bruce Springsteen av pappa och av mamma spelades det Magnus Uggla. Jätteroligt nu i efterhand, då man märker hur bra man kan låtarna utantill utan att ha varit medvetet intresserad av musiken innan. Springsteen är nu min favorit faktiskt (nu blir pappa glad och mamma gråter, haha). Nej men Uggla han är häftig han, har verkligen en helt egen stil.small-big thoughts

Medans tvätten blev ren i tvättmaskinen bestämde jag mig för att ta en lång promenad. Det var lätt luft ute och människor var ute och gick. Med Sigur Rós i hörurarna gick jag lugnt min runda och bara slappnade av och njöt av stunden. Började tänka på hur folk hela tiden vill vara bäst på precis allt, att man lätt glömmer bort sig själv när man kämpar som hårdast. Det är skönt att bara kunna ta det lugnt och varva ner.

Aja, jag började tänka på en massa saker när den tunna dimman låg över träden och husen. Man börjar fundera över mycket, mycket mer än vad man funderar på när man sitter inomhus och sitter. Man blir så öppnare och friare av att få komma åt och bara vara. Hade gärna skrivit lite mer noggrannare kring alla tankar som vandrade runt i huvudet på mig. Men det är så knepigt att få ner det i ord, och mestadels var det bara mycket småtankar om allt från bloggande till frihet.


Jag knäppte lite bilder med mobilen också.


ganska mycket blodigt

Jag hade tittat klart på filmen Alla hans ex med Brittany Murphy. Som alla andra amerikanska filmer, (men jag blev lite förvånad över slutet).

Slår på datorn och helt plötsligt börjar näsan blöda. Kul, jag går in på toaletten för att försöka stoppa det. Men det bara droppar och droppar. Ville inte ta slut, hela handfatet hade färgats rött och det låg blodfärgade papper överallt. Hade säkert stått där i minst 20 minuter och frustrerats över att jag inte kunnat få stopp på det, ringde pappa och pratade. Och det lugnade sig och tillslut, var det över. Kände hur kroppen började återhämta sig, svimmfärdig och illamående. Men sen avslutade vi samtalet och nu mår jag mycket bättre. Har alltid haft problem med näsblod, ända sedan jag var liten.

britney spears

Okej, jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle lyssna på Britney mer. Slutade lyssna på hennes musik när jag kanske gick i mellanstadiet, sen tröttnade jag. Visst finns det vissa låtar som väcker minnen och skivorna har jag sparat, för man vet ju aldrig när man vill ta sig en nostalgitripp. Var runt på YouTube och kikade, och tänkte jag skulle ta och lyssna på hennes nya låtar. Hon har ju vart med om så mycket, och nog är det media som har ställt till det för henne. Men nu verkar det som om hon är tillbaka. Fastnade för hennes låt Circus och videon var riktigt fräck. Den var lite, häftig. Ska nog ge henne en chans till.


achmed - the dead terrorist


(rubrik?)

MÄTT! Jag är jättemätt, känns som om magen vill spricka! Gott var det med ris och nuggets.

En bra dag på praktiken, gjorde lite allt möjligt smått och gott. Provade göra en macka med parmaskinka och en kycklingwrap.

50 & 60-talet - musikens revolution!

Makalöst! Jag älskar att lyssna på 50- och 60-talet. Det är en speciell stämning. Det är svårt att förklara men det känns som att förr hade de mer känsla i musiken, de verkligen levde för musiken! En slags revolution. 

Jag blir så glad av att höra det, och jag ser framför mig hur killar och tjejer som klätt upp sig i tjusiga kläder och gick till parkerna. Bjöd upp varandra artigt och dansade till den här musiken. Den bilden har jag och den är så underbar.

Artister som Diana Ross & The Supremes, The Temptations, Aretha Franklin, Roy Orbison, Beach Boys, Buddy Holly, Beatles, Dusty Springfield och Elvis Presley (och listan kan göras ännu längre) regerade under denna tiden. I Sverige gjorde Monica Zetterlund, Povel Ramel och Cornelis Wreswik stora avtryck i vår musikhistoria. Alla dessa artister gjorde musik på sitt sätt. Det skapades musik damit! Rock, pop, soul.


Nuförtiden står man och dunka dunkar till techno eller något enformigt, så livlöst. Men under 50- och 60-talet utvecklades musiken enormt mycket. Det var skrik och glädje kring alla band och artister. Vilken magi!

hjärngympa

Efter min långa en timmes promenad (som var riktigt behaglig, med de skönaste joggingskorna du kan tänka dig) gick jag in på ICA. Köpte hem ost, pennor, korsordstidning och en flaska päronvatten. Hjärnan behöver aktiveras, när man inte känner för att sitta vid datorn. Ellr om man inte har lust att läsa eller lösa suduko dagarna i ända. Variation förnöjer!


corny picture(s)


i dag var det fart som gällde

Tredje praktikdagen. Hade en annan tjej som handledare det gick undan.

Hann med att göra en stor beställning på frukostfrallor, kyckling-, räk-, lax-, kräft- och rostbiffsallade. Det var roligt! Gjorde även tre olika sorters panini, ett bröd med en fyllning bestående av en röra + kött + grönsak + ost som man sedan värmer i en smörgåsvärmare. Gott! Pajer stod också på listan, det blev ett gäng ost- och skinkpajer.

Imorgon kommer jag få göra broccolipaj med soltorkade tomater. Har gjort en salladsdressing, förberett inför morgondagen, kokat ägg och lite annat smått. Skönt med tempo.


no more snooze

Sitter och dricker en god kopp med varmt te, medans det blåser galet kallt därute.
Har haft en bra dag på praktiken, höll på att försova mig dock. Från och med nu ska jag gå upp med en gång när klockan ringer, inte snooza.


jag och folk

Det är svårt.

första dagen på praktiken

Lite vilset och främmande, men jag trivdes. Kommer denna vecka att ägna mig åt källskänks-delen. Som att göra mackor, soppor och smörgåstårtor.


En helt okej kväll i övrigt. Lite yoga blev det allt och rensning av frysen. Nu ska jag ge mig an en stor kopp varmt té!


nina kinert

Vilken lyckoträff. Hittade hennes album på biblioteket hemma i Tingsryd och tyckte omslaget var intressant, så jag lånade den. Satte på skivan, låtarna tog sin lilla stund på sig att fastna. Men efter att ha spelat den i några dagar kunde jag inte slita mig från hennes röst. Underbart och vackert. Världen känns så fin när hennes röst lämnar högtalarna och flyger in i hjärtat.

Bilderna är hämtade ifrån:
http://farm4.static.flickr.com/3262/2429555358_0f034aef85.jpg?v=0

http://img299.imageshack.us/img299/8448/coverpk8.jpg

darling, stay here

Nu sitter min älskade älskling på tåget på väg hem. Jag saknar homom så fruktansvärt mycket.

Vi tog bussen ner till stationen tillsammans för att vänta på tåget. Jag kröp upp i hans famn, närmare och närmare. Kramade hans hand hårdere och hårdare. Ville inte att han skulle gå på tåget, jag släppte honom motvilligt. Följde honom längs med tåget tills han satte sig, där jag tittade på honom. Och tänkte på hur vacker han är. Tog sedan bussen hem, var tvungen att gå innan tåget åkte. Vinkade hejdå till älsklingen och hjärtat började brista, eller känna av de hårda slagen jag fruktat hela helgen.

Jag satte mig på bussen, kunde hålla tårarna tillbaka, gick av bussen tårarna närmade sig ögat och väl tillbaka i lägenheten igen brast det. Bara när jag öppnade dörren kände jag doften av min älskade Calle, tittade på sängen där vi inte legat för alls längesedan och hållt om varandra och velat stanna tiden men inte lyckats. Tittade på vattenglaset som han fyllde på, på soffan där vi satt ihopkrypna tillsammans och åt chips och tittade på film och sen somnade jag i hans knä. Han pussade på mig för att väcka till mig och när jag öppnade mina ögon log han mot mig, som bara han kan göra. Medans tårarna rinner och jag skriver detta kan jag se varenda liten rörelse han gjorde här inne innan han åkte, jag kan känna kärleken i luften och se honom sova i sängen och vänta på att jag ska krypa intill honom.

Samtalet till dig gör ont, men jag kan inte låta bli att få lyssna på hans underbara röst. Den gör mig så trygg, han gör mig så lycklig. Jag fattar inte att det finns någon så fin som han är. Calle är det finaste jag vet.

RSS 2.0