slumdog millionaire

En film som jag blev väldigt nyfiken på nu när den fick väldigt många Oscarstatyetter. Den kommer ha premiär den 6 mars i Sverige och den kommer jag se.

"Slumdog Millionaire berättar om en ung muslimsk man (Jamal Malik, spelad av Dev Patel) från slummen i Bombay som ställer upp i den indiska versionen av frågetävlingen Vem vill bli milijonär? ("Kaun Banega Crorepati") och som överträffar människornas förväntningar, vilket väcker misstankar hos programvärden och hos de brottsbekämpande myndigheterna om fusk.

Jamals liv berättas i omväxlande flashbacks allteftersom han försöker förklara hur karma ledde honom till att vinna tävlingen. Jamal berättar bland annat om hur han blev föräldralös i tidig ålder och växte upp med sin äldre bror, Salim (Madhur Mittal), som både var hans vårdnadshavare/beskyddare och antagonist. Hans relation sedan barndomen med ett annat föräldralöst barn, en flicka med namnet Latika, spelar också en stor roll i filmen.

Latika tillfångatas av en kriminell organisation som vill göra henne till en kulturellt begåvad prostituerad, vars oskuld kommer betinga ett högt pris. Bröderna Malik färdas med tåg, säljer varor, låtsas vara turistguider vid Taj Mahal och begår fickstölder. Jamal insisterar så småningom på att de skall återvända till Bombay, eftersom han vill hitta Latika." (texten är hämtad från www.wikipedia.org)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0