året närmar sig sitt slut

http://kil1k.deviantart.com/art/Ambares-Fireworks-19746455
Bilden är hämtad från: http://kil1k.deviantart.com/art/Ambares-Fireworks-19746455

vad är knacka?

Nej jag tycker inte om när folk bara kliver in utan att knacka. Verkligen inte. Ska bli underbart att få vara med Calle älsklingen snart.

nyårsafton 2008

Dagen har bara börjat, jag har precis slutat och året är på väg mot sitt slut. Ska jag summera mitt år som alla andra? Jag kan ju säga att mitt år har varit bra, inte superbra. Men väldigt bra. Jag har fått nya vänner, MVG på projektarbetet, tog studenten och grät, flyttat till en helt ny stad och främmande människor, börjat en lärorik KY-utbildning inom bageri & konditori och framförallt utvecklats. Jag känner mig absolut tryggare, säkrare och bättre på det jag gör och den jag är. Det är väl det största jag gjort under året. Och jag kommer gå in i år 2009 med en bra självförtroende,  jag är skitbra på det jag gör!


vinteräpplen


tisdag

Jobbat hela dagen. Kom hem för en stund sen. Nu ska jag bara slappa och inte göra någon nytta alls.


rabarberkarameller


solen i ögonen

- 4.9

Steg upp för en stund sen, gick ut i kylan för att hämta tidningen, men det var riktigt skönt faktiskt. All den kalla, oförstörda och friska luften som väntat och riktigt kylt till sig. Det kändes befriande med riktigt kall luft i lungorna, det var efterlängtat.


Och det ligger fortfarande snö på marken och barnen leker fortfarande i pulkabacken. Ibland undrar jag om de ens går därifrån. Sitter med en varm kopp te och dricker, låter teét rinna ner läns strupen och värma kroppen.

Kattungen Stumpan springer på bordet, klorar på mina ben, hoppar upp i fönstret är ljusstaken och tomtarna är i fara. Hon kan bara inte låta bli att sätta munnen eller klorna i något den busungen. Och så sitter hon nedanför mig och försöker på sig att jama, men det går inte så bra, men hon tar sats och hoppar upp i mitt knä och börjar spinna.


Kommer senare att ge mig ut på en riktigt lång och skön promenad. Sen ska jag ringa till min älskade och be honom komma, för idag är jag ledig från jobbet.

shakespeare in love


En alldeles underbar film.
Bilden är hämtad från:
http://img5.allocine.fr/acmedia/medias/03/21/43/032143_ph4.jpg

det är kul med buzz

Spelar frågespelet Buzz nu. Skitkul!


Bilden är hämtad från: http://kong.se/images/29/08/f04a0595e0c9d06c30a84042c3fd5b6e.jpg

vampire weekend - cape code kwassa kwassa


godmorgon

Vaknade för en stund sig och drack mig ett glas te och tog en smörgås. Ska till mamma vid 14 och vi ska äta middag med mormor och morfar.


late tea and a fun movie

Sitter och dricker en massa varmt te och tittar på "Ett päron till farsa". Kul. Natten har börjat bra.
http://visualofdrm.deviantart.com/art/The-Tea-78394337

Bilden är hämtad från:
http://visualofdrm.deviantart.com/art/The-Tea-78394337

en nikon tack!


Jag kommer skaffa mig en Nikon en vacker dag. När jag har mer pengar. A small dream.
Bilden är hämtad från: http://www.livingroom.org.au/photolog/Nikon-D40-1.jpg

timo räisänen - fear no darkness, promised child


en dag i kortCalle och jag firade underbara 2 1/2 år igår. Han åkte hem imorse. Saknar honom. Tog en promenad idag och tog lite foton. Var och hälsade på farmor med pappa och lillebror idag, det var jätteroligt. Vi spelade fia och fikade.

[rubrik]

Vaknade för en stund sen med huvudvärk.
Just nu är jag inte så jättepepp på att göra någonting, mer än att sitta vid datorn.

trött

Japp. Och imorgon blir det ännu mer julfirande. Älsklingen kommer inte förrens imorgon kväll, saknar honom. så mycket. Min kudde  doftar kärlek och jag kommer sova gott. Ps. Jag har haft en bra julafton.

en vit julafton

Snön ligger på marken, snöflingorna studsar mot näsan och barnen åker pulka. Snön knarrar under mina fötter och jag ska gå in och dricka glögg. Underbart att julafton blir vit i år. God jul på er och hoppas ni får det bra. För det ska jag ha iallafall!


the ark - clamour for glamour


"dan före dan"

Åkte in till Växjö en runda och försökte leta upp lite julklappar. Det gick bra. Träffade även min vän Ari på Skivan & boken, det var kul! Imorgon är det julafton. Känns lite märkligt, men jag har idag slagit in några små julklappar och städat.


godnatt

Nu ska jag sova, imrogon kommer jag att dra mig in till staden Växjö för att fixa de sista julklapparna. Precis som säkerligen många andra.

älsklingen, jag och helgen

 


barry louis polisar - all I want is you


Låten som är med i filmen Juno.

dags att packa


Sista dagen i skolan imorgon sen blir det ett litet lov. Kvällen kommer jag ägna åt att packa för jag ska åka hem imorgon och stanna där över jul och nyår. Ska bli roligt. Men nust nu känner jag ingen större lust till att packa, så det väntar jag med. Istället kommer jag sitta här vid datorn och slösurfa ett tag. Och kanske ta en kopp té och duscha.

lite tryggare

Nu har jag lämnat julmiddagen/festen, och jag tror jag gjorde det i rätt tid. Det var nu det började bli gapigt och lite ilskt. Men det har varit kul fakiskt. Mycket god mat och god dricka. Och vi sjöng snapsvisor och skrattade, hade också en klapputdelning. Väldigt roligt! Då man under tre minuter skulle slå en tärning och när man fick en viss siffra fick manta paket. Pratade även mer med en kille som heter Kalle och han hade visst gått på samma gymnasieskola i Växjö som mig och var bara ett år äldre, lite häftigt faktiskt.

Men sammanfattningsvis, en lätt huvudvärk men jag känner mig absolut lite tryggare i mig själv.
Snart godnatt.Ps. Jag fick en leksak man vattnar, och ur denna leksak kommer det växa ut en alien. Hm. ^^

det är inte lätt..

Att vara social.. Att jag inte pratar så mycket är mitt största hinder. Jobbigt, speciellt med folk jag inte känner.

muse - new born


julfest imorgon

Imorgon kommer det vara julfest här i korridoren och jag ska faktiskt vara med. Lite ovanligt. Tänkte jag skulle bli lite mer social. Får se hur det går och hur fulla alla kommer bli, men jag hoppas på att det kan bli kul.

Sovmorgon imorgon, för jag kommer nog inte vara med och göra julgodis. Har lite annat jag ska fixa och dona med.

bad cash quartet - dirty days


jordgubb + vanilj + lakrits = sant
Jätte, jätte, jätte god yoghurt från Arla!

rekord!

Nu har jag haft hela 17 besökare på en dag, rekord för min del. Wihooo!!

- - -

Och för er som inte visste och redan vet, ett jordskalv på 4,7  på Richterskalan var jag med om imorse. Jag vaknade av att fönstrena och huset skakade, sen somnade jag lika kvickt igen. Men läskigt.

städningsveckan

Denna vecka är städningsvecka, allt ska torkas och skrubbas och skina rent. Så det är det jag kommer ägna de närmsta dagarna åt i skolan.

http://jackub.deviantart.com/art/Cleaning-90059583
Bilden är hämtad från: http://jackub.deviantart.com/art/Cleaning-90059583

skrattattack

Jag kunde fan inte sluta skratta! Morgonens bästa!

http://www.rixfm.com/webbradio/frameset.php?type=audio och klicka på länken "Hysteriskt vandringsmail om hund och kattliv 16/12-08"

http://artcova.deviantart.com/art/Stoned-95903511
Bilden är hämtad från: http://artcova.deviantart.com/art/Stoned-95903511

ky utbildningen inom bageri/konditori läggs ner

Men det här var ju ett jävligt sorligt besked. Fy fan.

Den kvalificerade yrkesutbildningen inom bageri och konditori som jag nu går på Österängsgymnasiet kommer att läggas ned, även den uppe i Göteborg. Ett beslut från regeringen och kommunen har gått med på det. Vi som började nu hösten 2008 får såklart gå klart, men de intresserade kommer inte kunna välja den här utbildningen längre.

Tydligen är man redan tillräckligt kunnig för att gå ut i arbetslivet när man slutat gymnasiet. Åh nej, det köper jag inte. Jag önskar ni kunde haft lite statistik på hur många som verkligen går ut i arbetslivet inom bageri och konditori efter gymnasiet. Det är inte många kan jag säga, precis som mina klasskamrater säger så är det likadant i de klasser de gått i. Jag kan inte förstå hur man kan tycka att man är redo att ut och jobba som en proffsig konditor eller bagare efter gymnasiet. För under de här fyra månaderna som jag nu gått här, har jag lärt mig mer än vad jag gjorde under hela min gymnasietid, och ändå lärde jag mig en hel del där också. Jag är faktiskt glad över att jag sökte in på utbildningen detta året och inte väntade, annars hade jag inte haft en chans att utvecklas på det här sättet. Just nu får jag chans att fokusera och sträva efter att bli bättre, och man får ut så mycket av sina klasskamrater. 

Och det är väldigt många andra KY-utbildningar som läggs ner och som inte kommer få något mer stöd från staten. De som är kvar är mestadels de inom det tekniska området. Ett yrke som inte jag kan förstå är att KY-utbildningen för ridinstruktör frå vara kvar. Hur många sådana behöver vi egentligen? Jag kan ju direkt säga att väldigt många fler konditorer behövs runt om i landet. Fler, kunniga och skickliga konditorer som brinner och njuter av det de gör.

Jag önskar att Sverige kan förstå hur viktigt det är att vi framhäver våra konditorer och bagare och visar hur skickliga vi är. Men det blir inte lätt när de lägger ner en viktigt yrkesutbildning där man verkligen får skapa ur eget huvud och lära sig varför det kanske blev fel. Jag skulle vilja att de nu har intagningsprov på gymnasiet för livsmedelsprogrammet bagare och konditor. För gymnasiet är frivilligt, likaså KY-utbildningen, så det borde ju inte vara några problem. Men det är svårt att se hur det går till om man aldrig jobbat inom det, och det är inte många som jobbat med det när de börjar gymnasiet.

Jag vet inte hur vi ska kunna få fram våra framtida yrkesmän och yrkeskvinnor. Men vi får hoppas att någon är villig att satsa på detta och starta upp en utbildning. Vem blir det? Är det någon som vill?

31 juli 2006

Progge skriver:
"Det finns ingen som du Linda! Du är unik och du är min! MIN MIN MIN <3
Saknar dig hand mot min, ditt hjärta som slår i min takt. Jag är så kär så jag skulle kunna springa till dig bara för att få stå utanför ditt fönster och få se dig vakna.
*puss puss och kärlek, smek och lek* ;*"

Jag älskar dig Calle.

muse

Nu sitter jag och lyssnar på Muse. Mest låtar från deras album Supermassive Black Hole. Jag har inte haft någon större koll på Muse förut, kanske hört deras superhit Starlight ett par gånger, men då har den gått obemärkt förbi. Men när jag för ett tag sen satte mig ner och lyssnade igenom låten kunde jag inte få den ur mitt huvud. Och sedan dess har jag gått på jakt efter mer musik från Muse och jag kan inte annat än knäböja för dem, nästan iallafall, jag tycker att deras musik är helt outstanding. Verkligen den typ av musik som jag saknat, texterna, rytmerna, trummslagen som faller så rätt och denna röst som lägger sig tätt intill mig. Tack för att jag hittat Muse. Förstår inte hur jag har kunnat missa, de som är så stora men som ingen snackar om. 

Jag älskar det jag hör!

http://www.starstore.com/acatalog/muse-tour-l.jpg
Bilden är hämtad från: http://www.starstore.com/acatalog/muse-tour-l.jpg

slutet för pajen

Otroligt seg dag på morgonen, har en kurs i entrepenörskap och nu är det för mycket räkna för min del. Men sen efter lunch var det dags för matlagning. Jätterolig kurs! Och idag gjorde vi pajer, gratänger och lasagner. Jag gjorde en köttfärspaj med färsk oregano, sambal olek och med riven parmesan ost på. Mycket gott! Hann dock aldrig ta kort på den för folk åt upp den! Receptet kommer jag dock lägga upp nu i veckan så ni alla kan få prova denna supergoda paj!

Nu ska jag mumsa på julmust!


oasis - don't look back in anger


"Barnhemmet"

Hyrde denna rulle som jag och älsklingen tittade på igårkväll.

En film av Juan Antonio Bayona som tillsammans med skaparen av  Pans Labyrint, Guillermo del Toro gort den här rysaren. Men kanske inte just den typ av rysare man förväntar sig att det ska vara.

Den handlar om Laura som flyttar in tillsammans med sin man och son till barnhemmet hon växte upp i. Det är övergivet nu men hon planerar tillsammans med sin man att driva ett hem för handikappade barn. Sonen Simón har en livlig fantasi och leker med sina låtsasvänner. Lauras minnen från uppväxten i barnhemmet kommer sakta men säkert tillbaka till henne. Hon dras in i den farliga leken tillsammans med sin son och hans vänner. Den här filmen gav mig rysningar och jag kröp långt in i soffan och gömde mig bakom händerna. Riktigt läskig. 

http://www.folketsbio.se/bilder/Pressbilder/affischbild-barnhemmet.jpg
Bilden är hämtad från: http://www.folketsbio.se/bilder/Pressbilder/affischbild-barnhemmet.jpg

söndagkväll

Nu sitter jag här. Utan min älskade älskling, som sitter på tåget på väg hem. Jag saknar honom så. Önskar att helgen bara vore längre. Vi satt och myste vid teven med lussekatter och kall julmust, mums mums! Och älskling, ursäkta mitt dåliga söndagshumör. Du är det finaste jag vet!

underbar morgon

Vaknade för en stund sen tillsammans med min älskade. Han ligger fortfarande kvar i sängen och sover. Han är så otroligt fin min älskling. Hihi. Jag vet inte riktigt vad vi kommer hitta på idag. Men först och främst ska vi ha frukost.

älsklingen och jag hela helgen

Imorgon är det fredag och jag ska äntligen få vara med älsklingen. Hela långa helgen. Det kommer bli alldeles underbart.

foo fighters - best of you

Lyssna på denna underbara låt:
http://www.youtube.com/watch?v=ADI7xzrCh1g&feature=related


Bilden är hämtad från: http://consequenceofsound.net/wp-content/uploads/2008/05/foo_fighters.jpg

dagens verk


the hives - walk idiot walk


något att googla kanske?

Varför rycker det vid sidan av ögat? Ni vet så som det brukar rycka i ögonlocket ibland. Varför gör det så? Nu har det hållt på i säkert en timme och ryckt sig. Mycket märkligt. Får kanske ta och googla detta bums.

de frågade mig

De frågade mig vilken typ av kille jag vill ha och jag sa "jag har den jag vill ha".
De log och tyckte nog det var gulligt sagt.

kolakakor

Himmelskt gott!


100 g rumstempererat smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Bakas 5-6 minuter i 180 grader C.svårt att låta bli

Dagen gick åt att förbereda inför morgondagen. Gjorde de första vikningarna på min franska smördeg, som jag imorgon kommer göra boucheér och napoleonbottnar på. Sedan vägde jag upp ett vanligt vitt franskbröd som jag ska köra ihop imorgon.

Gjorde även en kolakaka som var grrrymt god, kunde inte låta bli att provsmaka degen och inte heller låta bli sen när den var klar. Receptet kommer jag lägga upp strax.

Nu käkar jag melon och riskakor, supergott!

the polyphonic spree - hold me now


sveriges marsipankung

Idag fick vi finbesök på lektionen. Det kom nämnligen, om inte den bästa, av Sveriges duktigaste marsipanmodellerare. Eller som jag vill uttrycka det, marsipankungen.


Det var en man vid namn Carl-Bertil Widell som kom och lärde ut. Han visade hur man enkelt kunde göra hundar, björnar, kvinnoben, katter, elefanter och mycket annat. Och hade man bara den s.k. morotsformen som basform, skulle man kunna göra i princip vad som helst. Det var jättekul!

Jag lärde mig mycket, som att hur man enkelt kan få en figur att se glad ut med väldigt små knep. Föreläsare som kommer och visar önskar jag vi kunde ha oftare.

justice - d.a.n.c.e.


Bara för att jag är på så bra humör så avslutar jag kvällen 
med den här jävligt härliga låten med franska duon Justice.

citronpaj

Gaaah, supergod paj som jag tror jag fick smaka på i gymnasiet nån gång när det var något projektarbete. Emily, känner du dig skyldig?


http://alsebka.deviantart.com/art/lemon-II-79533394

Pajskal:

3 dl vetemjöl

2 msk socker

125 g smör eller margarin

1 äggula eller 2-3 msk vatten

Fyllning:

3 ägg

2 dl socker

2 msk vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 dl vispgrädde

1 lime

1 citron

Garnering:

lime

florsocker


Servering:

3 dl vispgrädde


Gör så här:

Gör pajskalet. Låt smöret/margarinet bli rumsvarmt. Rör ihop smör/margarin, socker och mjöl till en grynig massa, gärna med elvisp. Tillsätt äggulan eller vattnet och arbeta ihop till en deg.

Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen ca 30 minuter.


Gör fyllningen: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och vispgrädde. Riv skalet på lime och citron och pressa ur saften. Tillsätt saft och skal till smeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.


Låt pajen svalna. Sikta över florsocker och skiva lime och garnera med. Servera pajen lite ljummen eller kall med vispad grädde. Pajen kan förvaras färdiggräddad i kylskåp två dagar innan servering.


Bilden är hämtad från: http://alsebka.deviantart.com/art/lemon-II-79533394

mätt, proppmätt

Måndagar brukar vara mycket trevliga nuförtiden. För vi lagar nämnligen en massa mat och har en väldigt bra lärare. Denna gången blev det sallader av olika slag. Jag gjorde en citronmarinerad pastasallad, med fetaost, oliver, basilika, ruccola, sparris och rostade pinjenötter. Mycket gott, om man bortser från oliverna.

Tyvärr fick jag inte med mig det stora recepthäftet hem, annars hade jag skrivit upp det. Men det kommer nån gång under veckan. Smakade också på någon sallad med räkor, mycket smarrigt!

Imorgon kommer det komma en föreläsare som ska berätta, eller mest visa hur man kan göra olika marsipanfigurer. Hoppas det blir roligt. Men det blir det nog, för jag är på ett himlans bra humör idag och har varit det de här senaste dagarna, vilket känns superhärligt!

(mobilkamera)
                                                                                                      (mobilkamera)

nej, jag vill inte göra mitt livs misstag

Tisch säger:

lämna mig inte älskling!!


Belliot säger:

nej, då gör jag mitt livs misstag.


Tisch säger:

älskling. du är bäst!


nina kinert - combat lover


saffransskorpor

Alldeles underbart gott, speciellt med chokladbitarna.

Ingredienser

2 dl socker                    
120 g sötmandel
2 st ägg
1 g saffran
1 tsk salt                              
5 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver                   
100 g grovhackad mörk choklad

Till pensling
äggvita från 1 ägg


Gör så här

1. Mal en tredjedel av mandeln fint och hacka resten mycket grovt.

2. Blanda mandel, ägg, socker och salt.

3. Tillsätt 3 dl av vetemjölet blandat med bakpulvret, därefter den lätt mjölade chokladen.

4. Blanda ner resten av mjölet lite i taget. Passa så att det inte blir för mycket mjöl.

5. Rulla ut längder som läggs på smord plåt.

6. Pensla dem med äggvita.

7. Grädda i 180 grader i 15-20 minuter.

8. Skär längderna i skorpsnittar och torka dem i 100 grader i ca 30-40 min.sista dagen för julmarknaden

Stod idag sista dagen på julmarknaden. Vi samlar som sagt ihop pengar till en klasskassa. Idag har det gått bättre än vad det gjorde igår faktiskt, vilket känns bra. Får se sedan hur mycket pengar vi tjänat på dessa två dagarna nu. Lite vinst borde det ju gått med iallafall.

Gick en runda på stan och införskaffade mig lite små julklappar också. Men nu så ska jag äta lite mat hade jag tänkt mig, sen får jag se vad som händer.

8.18

Tidig morgon för många, sovmorgon för mig. Nu sitter jag och äter en härlig frukost. Kommer senare idag stå nere på julmarknaden och sälja goda saker. Sen efter det går jag nog en vända på stan för att hitta något fint att ge bort eller till mig själv.


underbara skratt

Har haft en rolig kväll. Efter att vi stängt ner på julmarknaden gick jag till pizzerian med härligt folk och hade det skitroligt. Längesen jag skrattade så mycket.

Och det var roligt på julmarknaden också, men för att hålla värmen uppe fick vi dansa och sjunga. Försäljningen gick väl sådär, vi hoppas på bättre klirr i kassan imorgon. Kommer ha morgonpasset, så jag ska snart krypa ner i min mjuka och varma säng.


http://firstfloor.files.wordpress.com/2008/05/art_of_laughter2.jpg

hello saferide kommer till lund

http://www.rockfoto.nu/gfx/content/hellosaferide-emmaboda.jpg
Denna härliga musiker kommer till Lund den 20 februari, som är en fredag och jag är inte upptagen då. Äntligen! Lätt att jag ska införskaffa mig biljetter till hennes spelning. Och hennes nya album är  verkligen "ge mig-ge mig-nu!". För småsnuttarna jag lyssnat på är underbara.
Bilden är hämtad från: http://www.rockfoto.nu/gfx/content/hellosaferide-emmaboda.jpg

touch


godmorgon

Nyduschad, frukost och Simpsons. En bra start på dagen. Senare i eftermiddag ska jag stå på julmarknaden.

debbie harry

Bilden är hämtad från: http://z.about.com/d/vintageclothing/1/0/j/-/-/-/74254780debbie.jpg

regina spektor - samson


pepparkakshus

Idag gjorde vi pepparkakshus och det var faktiskt roligt. Dessa kommer vi lotta ut under julmarknaden.
 skulle du kunna förstå?

Varenda gång jag tänker på dig måste jag greppa tag i hjärtat för att det inte ska studsa upp och iväg. Och tanken på att jag ligger intill dig, ser dig le eller bara får hålla din hand gör att min mage fylls av dessa små vackra fjärliar, som krockar med varandra och kittlar mig i magen så jag inte kan låta bli att le. 

Kan du förstå hur mycket jag älskar dig?


det sista inför julmarknaden

Idag fixades det sista inför julmarknaden min klass ska stå på i helgen. Skönt det, har vart väldigt mycket att göra. Idag fixades lite mer knäckebröd och dessa packades. Imorgon kommer vi göra pepparkakshus. Hela denna resan om att vi ska gå från start till mål, så vi börjar närma oss målet. Det har varit både roligt och jobbigt med allt som ska göras inför den här julmarknade. Det är så mycket som ska fixas och många starka viljor. Men jag tycker ändå att det har funkat bra. Man har lärt sig att lyssna på andra och inte bara tänka på sig själv.


 Det gjordes även jättefina presentkorgar innehållande, äkta vaniljsocker, kryddblandning för vörtbröd, äkta chokladmjölk, marsipangris doppad i choklad, saffransskorpor och krutonger. Allt för 250:- tror jag det var. Och det är faktiskt ett jäkla fynd det! Kom gott folk, till julmarknaden i Kristianstad den 6-7 december. Vi kommer att servera pepparkakor och varm glögg. Och ni kan köpa massa goda matbröd, skorpor, vaniljsocker med äkta vanilj och mycket annat gott.

christian kjellvander - two souls


iskristaller siktar in sig på iris

Efter att ha varit instängd och slitit hårt i skolan är det otroligt skönt att komma ut ur dörrarna. Och det första som träffar ögat är en snöflinga.Jag blir barn igen och bara njuter av att de vackra iskristallerna faller på min vita mössa, min svarta kappa och varma lovvikavantar. Visst känns det inte härligt då? Att sträcka ut tungan och sikta in sig på den finaste och största snöflingan, och ibland siktar flingorna in sig i ögonen, även fast man inte vill så svalkar det skönt. Och när man väl träffar en snöflinga med tungan, vill man snabbare fånga en ny. Man må se helt konstig ut att gå med tungan uppe i luften, folk måste ju verkligen undra vad man håller på med? Men innerst inne tror jag att de också skulle vilja prova, men är rädda
för att framstå som helt konstiga.


Men det här med snö lockar verkligen fram barnet i mig!

Jag är blöt om fötterna, men är lika glad för det och jag drar med vanten över snön, som har hunnit lägga sig och täcka den går och trista stenen som ligger över stor del av gatorna, och jag rullar årets första snöboll. Siktar in mig på lyktstolpen tio meter framför mig, som lyser snön gul, men jag missar. Attans, tänker jag och rullar en ny, siktar på nytt och den snuddar precis och jag går vidare nöjd och glad. Snön är verkligen härlig! Speciellt när man kan åka pulka, göra snöänglar eller kasta snöbollar.

Och efter en lång tid ute i den kalla, lekfulla snön, går man in och ser ut som en mumie med ett leende på läpparna, kastar av sig kläderna. Kryper sedan upp i soffan med en varm filt, värmer händerna med en varm kopp choklad. Tittar ut genom fönstret, medans snön i håret smälter och droppar ner i chokladen.


marilyn manson - this is the new shit


regn och marsipan

Regnade idag.

Gjorde en rad olika marsipanfigurer, bl.a. grisar, katter, hundar, tomtar och elefanter. Det var roligt. Och ganska enkelt när man väl kommer på knepen och hur man ska använda alla marsipanverktyg.julkalender och glöggmys

Den första december idag.

En alldeles underbar helg som jag spenderade tillsammans med min familj och älskade pojkvän. Har fått ut mycket av den här helgen, drack min allra första glögg tillsammans med älsklingen.


Calle älsklingen och jag gick upp i morse klockan 7 för att titta på det första avsnittet av julkalendern: Skägget i brevlådan och fick känna oss som barn på nytt. Så med en kopp te och varsin smörgås kurrade vi upp oss i soffan, myste och hade det roligt. Sedan gick vi tillbaka till sängen för att värma oss, där låg vi och höll om varandra tills klockan blev 11 och det var dags att dra sig till tandläkaren för att laga en tand. Calle skjutsade mig dit, han är för jävla underbar!Fick en godis-julkalender av mamma idag också. En lucka för varje dag fram tills julafton. Hihi, jag blev som barn på nytt ännu en gång. Sweet memories. Sen skjutsade Calle ner mig hit till Kristianstad och jag satt och njöt av att få dela lite mer tid med honom, han är så vacker och när han ler känns det som om hela jag är på väg att smälta bort, men så ger han mig en puss och jag studsar högt upp i skyn med all lycka jag har.


Har nu satt upp min julstjärna i fönstret som jag fått av mormor och morfar. Fint med lite julstämning och jag ser fram emot julen.


RSS 2.0