saffransskorpor
Alldeles underbart gott, speciellt med chokladbitarna.
Ingredienser
2 dl socker
120 g sötmandel
2 st ägg
1 g saffran
1 tsk salt
5 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g grovhackad mörk choklad
Till pensling
äggvita från 1 ägg
Gör så här
1. Mal en tredjedel av mandeln fint och hacka resten mycket grovt.
2. Blanda mandel, ägg, socker och salt.
3. Tillsätt 3 dl av vetemjölet blandat med bakpulvret, därefter den lätt mjölade chokladen.
4. Blanda ner resten av mjölet lite i taget. Passa så att det inte blir för mycket mjöl.
5. Rulla ut längder som läggs på smord plåt.
6. Pensla dem med äggvita.
7. Grädda i 180 grader i 15-20 minuter.
8. Skär längderna i skorpsnittar och torka dem i 100 grader i ca 30-40 min.
