finbesök av konditormästare
Idag fick vi besök av Tony Olsson, som är bland Sveriges duktigaste konditorer. Fick oändligt mycket tips, tix och tankeställare som jag verkligen kan dra nytta av.

Jag lärde mig otroligt mycket, att man måste vara öppen och tänka lite annorlunda men heller inte krånga till det. Vi arbetade idag med äkta choklad och av det skulle vi göra lite praliner och tårtor. Pralinerna vi gjorde var lakritstoffe, limekulor, chokladpralin med havsalt och en pralin med marmelad och krämig chokladfyllning.

Såhär ser praliner ut när de är fyllda, det som fattas nu är bara botten. Den gör man genom att bara stryka över med choklad så att det täcks.

Här är en färdig pralin med svartvinbärsgele och chokladganache. Ganache är en krämig blanding av grädde och choklad.



En bakelse med krämig chokladmousse och en kallrörd mangokompott gjord på färsk mango.

Chokladtårta med chokladbotten, vaniljpannacotta, krispig mandelchoklad och en mörk chokladmousse.

Kommentarer
Trackback